Af - 21/08-16 15:18

Derfor HADER Harry Potter-fans Donald TrumpDerfor HADER Harry Potter-fans Donald Trump

Hvis du er vild med Harry Potter, er du nok ikke fan af USA’s amerikanske præsidentkandidat, rigmanden Donald Trump. Potter’s mor jubler

storybild

Donald Trump (Billede: Scanpix)

Donald Trump får svært ved at overbevise amerikanske Potter fans om, at de skal stemme på ham. Det viser en ny undersøgelse, som fastslår, at amerikanske fans har en ringere opfattelse af Donald Trump end andre amerikanske borgere.

Undersøgelsen, som er udført af professor i kommunikation, Diana Mutz, Pennsylvania Universitet ,viser også, at jo flere bøger man har læst om den unge bebrillede helt, jo mindre synes man om Donald Trump.

For hver Harry Potter-bog amerikanerne læser falder deres sympati med knap 3 point ud af 100 mulige, forklarer Diana Mutz.

Undersøgelsen, er lavet blandt 1.142 amerikanere i alle aldre, køn og racer og havde til formål at vurdere sammenhængen mellem læsning af romanerne og holdningerne til Trump.

Ifølge professor diana Mutz, som oplyser, at hun selv er ”forbavset over den klare sammenhæng mellem romanerne og holdningen til Trump”, så er læserne uanset deres øvrige politiske holdninger enige om de positive værdier i tolerance og respekt for forskellighed, de er imod vold og er bevidste om farerne ved autoritære ledelsessystemer.

Forfatteren bag romanerne, J. K. Rowling, som allerede tilbage i december udsendte en viral tweet, hvori hun sammenlignede Harry Potters hovedmodstander, den magtfulde troldmand, Voldemort med Donald Trump:

- Voldemort har aldrig været så slem som Trump, jubler nu over sine læseres fravalg af Donald Trump:

- Uanset hvad så har dette givet mig en god dag, skriver hun i en ny tweet ifølge magasinet Nylon.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil med farlige stoffer brudt i brand
bt.dk
Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Ny borgmester ærgrer sig: Vi har et...
bt.dk
LIGE NU: Nyt skoleskyderi i USA...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx