Af - 13/08-15 22:45; Opdateret: 13/08-15 23:09

Brian Mørk revses for voldtægtskommentarBrian Mørk revses for voldtægtskommentar

En opdatering på Facebook om unge piger og voldtægt har sendt komikeren Brian Mørk ud i en shitstorm. Dansk Kvindesamfund retter skarp kritik.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Komikeren Brian Mørk, kendt fra diverse TV2 Zulu-programmer, er havnet i strid modvind, efter han tidligere i dag på sin Facebook-side med flere end 28.000 følgere kom med en opdatering omkring unge piger og voldtægt.

Til en artikel om en 17-årig pige, der falsk havde anmeldt en grov voldtægt mandag morgen i Sønderborg, skrev Biran Mørk: Er det ved at blive et fast ritual i unge pigers vej til at blive voksne kvinder?

Politi: 17-årig løj om brutal voldtægt i Sønderborg
Politi: 17-årig løj om brutal voldtægt i Sønderborg

Det fik kommentarfeltet under opslaget til at svømme over med verbale løftede pegefingre til komikeren: 'Nøj, det er en dum kommentar, Brian Mørk', 'Stop dig selv' og 'Fuck, hvor er du pinlig', skrev flere fortørnede følgere.

Hos Dansk Kvindesamfund faldt Brian Mørks opdatering heller ikke i god jord.

På Twitter skrev næstforkvinde, Ulla Tornemand:


Over for metroxpress uddybede Ulla Tornemand senere den skarpe kritik af komikeren:

- At et kendt menneske, som Brian Mørk, går ud at gør grin med en falsk voldtægt viser, hvor lang vej vi stadig har at gå. Der er så få sager om falske voldtægter, og de overskygger de reele sager som dem, der er flest af, hvor hovedsageligt kvinder bliver efterladt med dybe traumer, må sygemeldes fra jobbet, får PTSD (posttraumatisk stress syndrom, red.) og bliver alvorligt skadet på deres seksualitet, siger næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund, Ulla Tornemand, til metroxpress.

Pinds ministermission: Voldtægt skal straffes hårdere
Pinds ministermission: Voldtægt skal straffes hårdere

Metroxpress forsøgte uden held torsdag aften at få en kommentar fra Brian Mørk. Til Ekstra Bladet siger hovedpersonen, at komikere ofte skriver overdrevne updates for at understrege en vigtig pointe, og at han på ingen måde støtter voldtægt:

- (...) Jeg kan sige, at jeg får skudt en del meninger i skoene. Jeg skriver kun, at det er frygteligt, at nogle unge piger laver falske voldtægsanklager, og pludselig er jeg fortaler for en voldtægtskultur. Utroligt at man kan læse det ud fra min kommentar.

I en efterfølgende SMS, skriver han:

- Og jeg har selv 2 døtre. Voldtægtskultur er det modsatte af, hvad jeg er fortaler for, siger Brian Mørk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx