Af - 02/12-13 07:01

Husker du Pyrus? Det laver han i dagHusker du Pyrus? Det laver han i dag

I december optræder Jan Linnebjerg stadig som Pyrus rundt omkring i Danmark. Men i dagligdagen er det noget helt andet, der fylder.

storybild

Jan Linnebjerg, som man husker ham i rollen som Pyrus. (Billede: Screen dump/Yotube)

Det er efterhånden 19 år siden, at den første julekalender om nissen Pyrus dansede over skærmen, imens der blev sunget ’cool jul’. Siden blev det til yderligere tre julekalendere og en film med den berømte nisse, men i dag ser hverdagen noget anderledes ud for Jan Linnebjerg, der spillede Pyrus.

I syv år har han således drevet en golfbane i Ølstykke.

- Det er det meste af min tid gået med de senere år, men jeg er nu ikke gledet helt ud af branchen. I det omfang golfbanen tillader det, vil jeg stadig gerne lave både teater og film. Så sent som i foråret var jeg med i 'Full Monty' på Odense Teater, siger Jan Linnebjerg, der i dag er 53 år, til mx.dk.

90 procent af sin tid bruger han i dag på golfbanen, hvor han hurtigt fik arbejdshandskerne på.

- Det skulle bare være en bibeskæftigelse, men der havde jeg sgu ikke lige kigget mine kort igennem. Det er fuld tid, og jeg er både direktør, chefgreenkeeper og skraldemand, griner Jan Linnebjerg, der husker tilbage på tiden som Pyrus med glæde.

- Det var en stor tid, jeg gik fra at være mr. Nobody til pludselig at være hele Danmarks darling. Jeg kunne ikke gå på gaden, uden at folk ville have billeder eller autografer. Jeg kommer fra beskedne kår i Jylland, så det var noget af en omvæltning. Men det var fedt, det var det sgu, siger han.

'Selvfølgelig er jeg klar'
Den folkekære skuespiller husker særligt tilbage på én hændelse, inden julekalenderen 'Alletiders Jul' kom på skærmen i 1994. Her sad han i en bil med seriens forfatter- og instruktør Martin Miehe-Renard, der pludselig spurgte ’Er du klar til det her?’.

- Jeg svarede ’Hvad snakker du om mand, selvfølgelig er jeg klar’. Men den store opmærksomhed kom bag på mig, erkender Jan Linnebjerg, der stadig den dag i dag bliver genkendt på grund af sin nisse-rolle.

At spille Pyrus fra 1994-2000 er dog næppe noget, der har gavnet hans fremtidige karriere, vurderer han.

- Man bliver let sat lidt i bås, og hvis jeg ville have drevet det mere som film- og tv-skuespiller, skulle jeg nok være stoppet ved den første. Hva fa’en, så er jeg blevet Danmarks nisse nummer ét. Det er da også noget. Der kommer sgu nok til at stå 'Jan ’Pyrus’ Linnebjerg' på min gravsten, so be it, lyder det igen med et grin.

Jan Linnebjerg håber dog, at han i de kommende år vil få tid til at satse endnu mere på skuespillet, end tilfældet har været de senere år.

- Når min golfbane om nogle år kommer ordentligt op at køre, skal jeg til at ansætte folk, der kan tage noget af det slæb, jeg tager i dag, og så får jeg mere tid til at blive offensiv omkring film og tv. Hvis det ikke går godt, har jeg jo heldigvis altid golfbanen at falde tilbage på, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Kvinde død på stedet i trafikulykke
bt.dk
Ølbrygning gavner forholdet
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx