Af - 11/08-16 11:56; Opdateret: 11/08-16 12:34

Her er Danmarks 'ukendte' politiker-babeHer er Danmarks 'ukendte' politiker-babe

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke brugte mit udseende, siger den 35-årige Venstre-kvinde.

Bildstrecke im Grossformat »

Nikita Klæstrup har længe været kendt som Danmarks politiker-babe, men hun får hård konkurrence fra en anden liberal kvinde. Helle Lillelund fra Venstre i Holstebro afslører da også, at hun bruger sit udseende politisk.

Hvor længe har du været aktiv i politik?

- Jeg har været aktiv i dansk politik, siden jeg var 18 år. Jeg startede i VU, og siden da er jeg kommet ind i lokal politik og sidder nu som næstformand for vælgerforeningen for Venstre i Holstebro.

Hvorfor stiller du op for Venstre?

- Jeg stiller op for Venstre primær grundet deres liberale og borgelige menneskesyn, at vi som mennesker skal kunne klare os selv med de midler, vi har fået tildelt, De der ikke formår dette, skal naturligvis have den fornødne hjælp, det siger sig selv. Jeg går specielt op i psykiatri-området, som er min 'kernesag', om du vil, da jeg selv har gået igennem det og har erfaring indenfor området. Jeg har i de sidste år været meget skuffet over mit parti og har svært ved at kende det parti, jeg meldte mig ind i som en ung pige. Det lette ville være at skifte parti, men jeg tager kampen op og tror på, jeg kan gøre en forskel i 'mit Venstre'.

Du er jo en flot pige. Bruger du dit udseende i politik?

- Mit udseende ville jeg lyve, hvis jeg sagde jeg ikke brugte i diverse sammenhæng, det er ofte en fordel, men kan også være en ulempe. Det kan være svært at blive taget seriøst, specielt fordi jeg også har været model og gerne deler billeder af mig selv, som bestemt intet har med politik at gøre. Jeg har mange følgere på Facebook og har utroligt nok aldrig oplevet grimme frastødende kommentar, jeg tænker, det er, fordi jeg er en pige med begge ben på jorden, og jeg ved hvordan, jeg skal begå mig, jeg er ikke impulsiv anlagt og er perfektionist, når det handler om at 'sælge mig selv', tænker over, hvad jeg skriver, og hvordan jeg agerer!

Hvad får du af kommentarer?

- Jeg får det ud af kommentarerne, at jeg glad for, hvem er ikke det, når det altså er positivt. Er vild med konstruktiv kritik for det er noget jeg kan forholde mig til, og jeg er glad for at diskutere!

Hvem er dit politiske forbillede?

- Inger Støjberg fra Venstre og Pernille Vermund fra Nye Borgelige. Jeg bliver også inspireret af de to virkelig dygtige og skarpe klummeskribenter, Eva Selsing og Anne Sophia Hermansen.

Hvis du kunne ændre en ting i Danmark?
- Stop med at nedlægge psykiatripladser, flere penge til psykiatrien, der er i den grad brug for det. Må jeg nævne en ting mere? Total asyl-stop, siger Helle Lillelund.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx