Af Simon Boas - 05/07-17 14:04; Opdateret: 06/07-17 08:31

Supermodel kan ikke få job: Jeg er for sexet!Supermodel kan ikke få job: Jeg er for sexet!

Man skulle umiddelbart ikke tro, at der er noget negativt i at være sexet, men det er tilsyneladende tilfældet for den 26-årige amerikanske supermodel og skuespiller Emily Ratajkowski.

storybild

(Billede: ANDREW KELLY)

For skal man tro den barmfagre model, der blandt andet har haft en rolle i filmsuccesen 'Gone Girl', så er det ikke altid, at hendes figur er en fordel for hende, når hun eksempelvis skal have arbejde som skuespiller.

Det fortæller hun i et interview med det australske medie Harpers Bazaar.

»Det sker for mig. 'Åh, hun er alt for sexet.' Det er ligesom en anti-kvindeting, at folk ikke vil arbejde med mig, fordi mine bryster er for store,« fortæller hun i interviewet, inden hun tilføjer:

»Hvad er der galt med bryster? Det er noget smukt og feminint, som skal fejres. De er flotte som store, de er flotte som små. Hvorfor skal det være et problem,« spørger modellen.

Emily Ratajkowski, der er erklæret feminist, har siden hun blev offentlig kendt været fortaler for, at kvinder bør kunne vise sig selv frem på en sexet måde, uden de skal dømmes for det.

Det kom blandt andet til udtryk, da den 26-årige model tog et topløst billede sammen med realitystjernen Kim Kardashian, hvor deres bryster var dækket af en sort bjælke sammen med teksten:

»Uanset hvor seksuel vores kroppe er, har vi friheden som kvinder til at vælge, hvordan vi viser vores seksualitet.«

Men allerede inden, at Emily Ratajkowski blev et kendt ansigt som følge af en rolle som elskerinde i filmen 'Gone Girl' og medvirkende i musikvideoen til monsterhittet 'Blurred Lines' i 2013, var hun en attraktiv model og har i adskillige billedserier overladt ganske lidt til fantasien.

Men det har imidlertid ikke været alle billeder, som Emily Ratajkowski synes, at offentligheden skulle have adgang til.

For tilbage i 2012 befandt Emily Ratajkowski sig i skudlinjen af fotografen Jonathan Leders kamera stort set uden en eneste trevl på kroppen - på enkelte billeder var hun iført gennemsigtigt lingeri, mens hun på andre var helt nøgen.

Og de hundredvis af billeder, der blev taget med et polaroidkamera, offentliggjorde Jonathan Leader i bogen 'Leder/Ratajkowski', hvoraf enkelte også er blevet lagt på fotografens hjemmeside til offentligt skue. Alt sammen uden Emily Ratajkowski angiveligt havde givet tilladelse til det.

Det fik supermodellen til at rase mod fotografen til sine godt 900.000 følger på Twitter.

»Jeg har afholdt mig fra af udtale mig offentligt om de billeder, Jonathan Leder for nyligt har publiceret, fordi jeg ikke vil give ham reklame. Men nu har jeg fået nok,« skrev hun i december i den første af en lang række tweets.

»Bogen og de billeder, der er i den, er et klart brud. (...) De billeder bliver brugt uden min tilladelse og er et eksempel på præcis det modsatte af, hvad de står for: Kvinder bestemmer selv, hvornår og hvordan de vil dele deres kroppe,« fortsatte hun og understregede, at hun ikke havde skrevet under på, at billederne måtte offentliggøres, ligesom hun heller ikke fik betaling for billederne.

»Min krop, mit valg,« sluttede hun af.

Someone got a sunburn

Et opslag delt af Emily Ratajkowski (@emrata) den

Finally

Et opslag delt af Emily Ratajkowski (@emrata) den

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Mourinho vil lade rekordkøb...
bt.dk
Simon Kjær i usædvanlig bøn: Vil have...
bt.dk
I skammekrogen: Superliga-assistent...
bt.dk
Fik hjertestop i politiets varetægt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx