Af - 05/03-14 08:00

Realitystjerner giver igen: Griner af danskernes fordommeRealitystjerner giver igen: Griner af danskernes fordomme

Næsten tre ud af fire danskere mener, at realitydeltagere er dummere end den gennemsnitlige danske befolkning.

storybild

Er realitydeltagere dummere end andre mennesker? Vi har spurgt et panel med Kasper Birch, Irina Babenko, Michael Petersen og Walid "Knaldperlen" Bechara. (Billede: TV3/Privat/SBS)

De optræder på tv, opnår berømmelse og antallet af følgere på Facebook og Instagram stiger eksplosivt fra de viser sig første gang på skærmen. Men berømmelsen har sin pris.

En måling foretaget af YouGov for metroxpress blandt 1.003 repræsentativt udvalgte respondenter viser, at 73 procent af danskerne mener, at reality-deltagere er dummere end den gennemsnitlige danske befolkning.

'Paradise-Michael': Derfor gav jeg op
'Paradise-Michael': Derfor gav jeg op

Eksempler med citater, der retfærdiggør danskernes holdning, er der masser af. Eksempelvis, da Amalie Szigethy var med i Paradise Hotel og fyrede sprogblomster af i en lind strøm.

Men det er netop de enkelte få, der ødelægger det for resten, mener Walid “Knaldperlen” Bechara, der er kendt fra programmerne om ‘Kongerne’ på Kanal 5.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk synes, at realitydeltagere er dumme, for der er mange, som gør sig dummere, end de egentlig er. Det går ud over os andre, og det er selvfølgelig ærgerligt, men jeg forstår godt folk, siger Walid Bechara.

Se Paradise Hotels hemmelige deltagere
Se Paradise Hotels hemmelige deltagere

Metroxpress har spurgt fire danske realitystjerner, hvad de synes om, at 73 pct. af danskerne synes, at de er dummere end gennemsnittet. Se deres svar herunder:

Kasper Birch fra ‘Paradise Hotel’
- Jeg er lidt overrasket over resultatet. Det er klart, at man husker det, når Amalie siger, at hun er elitesvømmer og derefter svømmer ind i kanten. Det er dét, der er sjovt at snakke om, og det er dét, der er sjovt for TV3 at vise, men folk skal huske, at der kun vises de tre mest underholdende minutter ud af 24 timer.

Er du bange for, at danskerne vil se dig som dum, fordi du er med i ‘Paradise Hotel?’
- Jeg vil blive rigtig ked af det, hvis folk ser mig som dum, fordi jeg har deltaget i programmer. Jeg mener ikke, at folk har ret, hvis de generaliserer realitystjerner ud fra de få, der skiller sig ud med et lavere intelligensniveau.

Walid “Knaldperlen” Bechara fra ‘Kongerne af Svendborg’
- Det er de få, der ødelægger det for os andre. Jeg kan også komme til at sige noget dumt, men det er ikke ensbetydende med, at jeg er dum som menneske.

Bliver man fremstillet dummere, fordi programmerne bliver klippet sammen?
- Der er ikke nogle realityprogrammer, hvor seerne får hele pakken. Det skulle lige være i Big Brother på nettet. I de andre programmer får seerne kun den person, som tv-selskabet mener kan sælge. I mit tilfælde får man den liderlige Walid, de viser ikke mine følsomme sider, men det rører mig ikke.

Michael Petersen fra 'Paradise Hotel'
- Jeg kan ikke andet end at grine af det. Hvis man synes, vi er dumme, så kan man jo bare lade være med at se det. Så stopper programmet også. Jeg tager mig ikke så meget af det. Folk må kalde mig dum, jeg griner bare.

Hvorfor tror du folk synes, I er dumme?
- Folk forstår ikke det univers, man er i, når man laver reality. Alt er jo designet til, at man skal have følelserne så meget udenpå tøjet som muligt. Så får man en oplevelse af, at vi overreagerer og ikke tænker os om.

Irina Babenko fra bl.a. 'Selvoptaget'
- Jeg tror, at folk har lyst til at tro det og har behov for at tro det, derfor bliver der svaret sådan, at reality er lig med dumhed. Og når man har lyst til at tro en bestemt ting, kan ingen ændre ens tankegang

Hvorfor bliver du ved med at lave reality, hvis det får folk til at tro, at du er dum?
- Begynder man at gå op i, om alle har ret og lader andre bestemme over ens liv, jamen så har de jo vundet. Og så bliver jeg crazy, for så lever jeg mit liv efter, hvad andre vil have!

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx