Af Bo Poulsen - 30/10-17 07:40

Kevin Spacey springer ud som homoseksuelKevin Spacey springer ud som homoseksuel

Den amerikanske skuespille Anthony Rapp kom i 2001 med en meget alvorlig anklage mod en unavngiven skuespiller.

storybild

Kevin Spacey. (Billede: ANGELA WEISS)

Han forklarede til mediet Advocate, at han havde mødt den unavngivne skuespiller, da han selv var 14 år i 1986. Skuespilleren var 26 år på daværende tidspunkt. Rapp blev inviteret til en fest af vedkommende. Da festen var ovre, sad han stadig og så tv. Den 12 år ældre mand krænkede drengen på soveværelsen. Han samlede ham op og lagde sig ovenpå ham. Rapp var ikke i tvivl om, hvad hensigten var. Den var seksuel.

»Jeg flygtede ud på badeværelset. Jeg kom ud og gik min vej. Han sagde 'Er du sikker på, at du vil gå?'. Jeg har altid tænkt over, om han husker det, for han var ret fuld,« sagde Anthony Rapp i 2001.

Og nu fastholder Star Trek Discovery-skuespilleren sin historie over for mediet Buzzfeed. Her fremgår navnet på den skuespiller, Anthony Rapp hævder krænkede ham. Der er tale om den Oscarvindende skuespiller Kevin Spacey.

Årsagen til, at Anthony Rapp endnu en gang står frem med sin historie, er den verserende Weinstein-skandale i filmbranchen, hvor filmchefen Harvey Weinstein af flere skuespillere er beskyldt for en række seksuelle krænkelser og overgreb.

»Jeg får helt ondt i maven (når jeg ser Spacey. red.). Dagen i dag er der stadig så mange ting, jeg ikke forstår. Det er dybt frustrerende for mig,« siger han til Buzzfeed og lægger vægt på, at han ikke fatter, hvordan man kan udsætte en 14-årig dreng for det, som Spacey angiveligt gjorde.

Anthony Rapp fortæller, at han har tiet i mange år, men han håber, at historien kan sætte et lys på problemstillingen, og at han kan gøre en forskel for andre, der har været udsat for lignende.

Buzzfeed har dog talt med flere af Anthony Rapps bekendtskaber, der har fortalt, at han har delt historien med dem tidligere. Eksempelvis en ekskæreste i 1990, en veninde i 1992 og fem andre venner, som han har delt historien med i 90'erne og 00'erne. Ifølge eget udsagn har Rapp opsøgt en advokat, der dog ikke mente, at det var muligt at forfølge sagen.

Siden 1986 har Spacey og Rapp kun mødtes én enkelt gang på et toilet til prisuddelingen the Tony Awards i 1999. Men de udvekslede ingen ord. De gik bare forbi hinanden.

Kevin Spacey er ad flere omgange ikke vendt tilbage på mediets henvendelser.

Han har dog valgt at svare på anklagen via sin Twitter-profil, hvor han ikke direkte benægter.

'Jeg har meget respekt og beundring for Anthony Rapp. Jeg er mere end forfærdet over at høre hans historie. Ærlig talt, så husker jeg det ikke. Det ville have været over 30 år siden. Men hvis jeg har har opført mig, som han beskriver, så skylder jeg ham den dybeste undskyldning for det, som der havde været meget upassende fuldemandsopførsel, og jeg er ked af følelserne, som han har båret på i alle disse år.'

Derudover vælger Kevin Spacey også at erklære, at han er homoseksuel. Et rygte, som han tidligere har nægtet at bekræfte.

»Som mine nærmeste ved, har jeg haft mange forhold til både mænd og kvinder, og nu har jeg valgt at leve som en homoseksuel mand. Jeg vil gerne håndtere dette åbent og ærligt, og det starter jeg med ved at se på min egen opførsel.«

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx