Af Mads Brandsen - 19/12-17 18:03

Kendt radiovært føler sig udsat for hetz: 'Jeg bliver fandme sur, når vi bliver beskyldt for at udnytte folk'Kendt radiovært føler sig udsat for hetz: 'Jeg bliver fandme sur, når vi bliver beskyldt for at udnytte folk'

'Jeg orker ikke også at skulle kæmpe mod jer'

storybild

Le Gammeltoft, DJ og radiovært. (Billede: Thomas Lekfeldt)

DJ'en, radioværten og iværksætteren Le Gammeltoft har fået nok af fagbladet Journalisten, som udgives af Dansk Journalistforbund.

Det skriver hun på sin blog.

Forleden blev Le Gammeltoft, der står bag netmediet Heartbeats, ringet op af fagbladet, der ville skrive en kritisk artikel om det sponserede indhold på Heartbeats' hjemmeside. Forbrugerombudsmanden og en jurist mente, at det ikke var skarpt nok angivet, at indholdet er blevet til i samarbejde med en sponsor. Det blev til en artikel, som Le Gammeltoft ifølge blogindlægget 'bandede en del i'.

»(...) Hvis det danske marked er blevet så hysterisk, at man skal hænge sig op i ordvalg på den måde, så må vi jo rette os ind efter det. Jeg går med glæde hjem og skriver sponsoreret på hele lortet i stedet for,« siger hun i artiklen.

Mandag formastede en reporter fra Journalisten sig igen til at kontakte Le Gammeltoft. Denne gang handlede det om Heartbeats' brug af universitetspraktikanter frem for journalistpraktikanter. Universiteternes studerende får merit for praktikken og skal ikke have løn undervejs - mens journalistpraktikanterne får op mod 18.000 kroner månedligt.

'Journalisten gik tydeligt efter at skrive en artikel om, at vi på Heartbeats udnytter gratis arbejdskraft. Og så har jeg fået nok. Slut og farvel,' raser Le Gammeltoft på sin blog.

Og i artiklen, som Journalisten har offentliggjort tirsdag, er Le Gammeltoft heller ikke ligefrem sprængfyldt med glæde.

»En del af vores sociale ansvar som virksomhed er, at vi lønner studentermedhjælperne, mens praktikanterne får point til deres uddannelse. Sådan har det været i mange år, sådan har jeg selv oplevet det i min studietid, og sådan er det også i andre dele af uddannelsessystemet. Så det er sådan set noget, vi gør for at hjælpe, og ikke for at blive slået i hovedet af mit forhenværende forbund.«

På bloggen forklarer hun videre:

'Jeg bliver fanme sur, når vi bliver beskyldt for at udnytte folk. Hvis Journalisten.dk havde gidet, så kunne de have sat sig ind i, at vi lønner bidragsydere, radioværter, studerende og så videre, og har gjort det før, vi i ledelsen selv fik løn. Det har altid været de andre først. Så næste gang I har en vinkel, så tjek den lige for utætheder. Og tjek den lige for relevans, tak. Nu har I fra Journalisten.dk forstyrret uberettiget flere gange, og jeg er træt. Jeg kæmper hver dag mod uretfærdigheder i medielandskabet og orker ikke også at skulle kæmpe mod mit forbund,' lyder det fra Le Gammeltoft, der altså nu har meldt sig ud af Dansk Journalistforbund.

Den beslutning ærgrer formand Lars Werge.

»Det blev jeg da ked af at læse. Jeg synes, det er ærgerligt, at hun melder sig ud, fordi hun er en pissedygtig iværksætter og radiomager, som vi har haft et godt samarbejde med,« siger han.

Selv om fagbladet Journalisten er udgivet af Dansk Journalistforbund, arbejder det frit. Forbundet har givet bladet et såkaldt frihedsbrev, der fastslår, at det er redaktionelt uafhængigt af forbundet og altså kan skrive lige, hvad det vil.

»Jeg har overhovedet ikke nogen indflydelse på, hvad Journalisten skriver. Den eneste relation der er mellem Journalisten og forbundet er, at vi betaler for dem, og at hovedbestyrelsen fungerer som bladbestyrelse.«

Midt i ærgerligheden glæder Lars Werge sig alligevel over begrundelsen, selv om han synes, den er misforstået.

»Hun begrunder det med interviewene, som jeg ikke kan gøre noget ved. Men det er da i det mindste dejligt at høre, at det ikke er vores rådgivning eller ydelser som forbund, der har fået hende til at melde sig ud. Derfor håber jeg, hun på et tidspunkt vil melde sig ind igen«, siger Lars Werge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Bill Cosby dømt for sexovergreb: 'Jeg...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx