Af Berit Hartung - 29/11-17 21:58; Opdateret: 29/11-17 22:27

Prinsens kommende hustru sablet ned: 'Hun er upassende' Prinsens kommende hustru sablet ned: 'Hun er upassende'

Én ting i Meghan Markles baggrund vækker forargelse.

Prins Harrys kommende hustru får en hård medfart af visse dele af den britiske presse. Her hersker der stor forargelse over, at Meghan Markle er fraskilt.

Prins Charles er fraskilt. Det samme er hans hustru, Camilla, og to af hans søskende, prinsesse Anne og Prins Andrew.

Derfor kunne man foranlediges til at tro, at det britiske kongehus var kommet ind i det 21. århundrede og efterhånden lever et familieliv, som ligner det, mange af os andre døjer med.

Eller i det mindste måtte man formode, at briterne selv havde løsnet så meget på formerne og den sagnomspundne engelske stive overlæbe, at de var villige til at omfavne en pige af folket - godt nok en udlænding - som ligner dem selv på godt og ondt.

Alligevel er det faldet dele af den britiske presse for brystet, at prins Harrys tilkommende har været gift før. Den 36-årige Meghan Markle var i to år gift med den fem år ældre filmproducer Trevor Engelson fra 2011 til 2013.

»Det er klart, at Meghan Markle for 70 år siden ville have været den type kvinde, prinsen ville have haft som elskerinde og ikke som hustru«.

Så hård lyder dommen over det kommende medlem af den royale familie i det konservative magasin The Spectator. Og skribenten Melanie McDonagh skriver i den grad uden fløjlshandsker:

»Meghan Markle er upassende som prins Harrys hustru af samme grund, som Wallis Simpson var upassende: Hun er fraskilt, og Harrys bedstemor er Church of Englands overhoved«, skriver hun og henviser til kong Edward VIII, som i 1936 abdicerede for at gifte sig med Wallis Simpson, som lige som Meghan Markle var amerikaner og havde ikke mindre end to forliste ægteskaber bag sig.

Under overskriften 'Prins Harry og Meghan Markle: Foreningen mellem det royale og showbiz,' lader hun med al ønskelig tydelighed skinne igennem, at hun ikke er begejstret for det kommende ægteskab mellem prins Harry og den amerikanske skuespillerinde. Årsagen er såmænd, at Markle både er fraskilt og - ifølge Melanie McDonagh - venstreorienteret.

McDonagh angriber 'Suits'-stjernen for hendes politiske holdninger og for at være anti-Trump.

»Som enhver anden skuespiller med respekt for sig selv nu om stunder, har hun venstreorienterede politiske holdninger. Hmm. Storartet. Man ser det for sig: Når præsident Trump kalder, vil prinsesse Meghan nærmest synligt holde sig for næsen.«

På de sociale medier var reaktionen fra læserne voldsom, og klummen affødte straks voldsomme kommentarer mod skribenten.

En bruger kalder hende en 'ondskabsfuld, trist og bitter person,' mens en anden kalder beder hende 'holde kæft'. Endnu en spørger, om hun stadig lever i 1800-tallet.

Hvorom alting er: I andre dele af den berygtede britiske presse forlyder det, at prins Harrys bedstemor - Dronning Elisabeth - måske slet ikke deltager i sit barnebarns bryllup - netop fordi, Meghan Markle er fraskilt.

Dronningen er overhoved for den anglikanske kirke, som mener, at et ægteskab skal vare livet ud og ikke officielt anerkender, at medlemmer kan blive gift igen.

Af samme grund deltog hun heller ikke i selve vielsen, da Prins Charles blev gift anden gang.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
Lille studie: Kvinder kan få orgasmen...
bt.dk
To personer anholdt efter biljagt
bt.dk
Signe Molde og ægtemanden har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx