Af - 10/05-17 13:41

Kongefamilien holdt kæmpe-fest: Men det var en 'ukendt' kvinde, der stjal AL opmærksomhedenKongefamilien holdt kæmpe-fest: Men det var en 'ukendt' kvinde, der stjal AL opmærksomheden

Kongefamilien stillede op på slotsbalkonen i Norge for at fejre det norske kongepars fælles 80-års jubilæum. Men særligt en – for de fleste – ukendt kvinde i rød kjole stjal opmærksomheden.

storybild

Ifølge Dagbladet har flere på sociale medier spurgt ind til, hvem kvinden i den røde, afslørende kjole med det store, gyldne diadem er.

Hun hedder Desirée Kogevinas og er datter af grevinde Madeleine Bernadotte (nu Kogevinas), hvis far er afdøde prins Carl Bernadotte, som var kong Haralds onkel. Det gør altså Desirée til grandkusine til norske kronprins Haakon og kronprinsesse Märtha.

Kongelig SKAM-skuespiller flygter til udlandet
Kongelig SKAM-skuespiller flygter til udlandet

»Hun var blandt dem, som fik meget opmærksomhed fra publikum og pressen, både på slotsbalkonen og i den kongelige procession ved festen på slottet tirsdag aften. Både på grund af sin flammende røde, asymmetriske aftenkjole, sit græske gulddiadem og sine åbne aftensandaler,« siger norske TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland til Dagbladet.

I anledningen af det norske kongepars fælles fødselsdag havde otte forskellige kongehuse i Europa takket ja til invitationen, skriver TV 2. Derfor var der rigtig mange royale samlet på én balkon i Norge, og det er ikke noget almindeligt syn.

Ekspert: Derfor kan Prins Harry sagtens gifte sig med en amerikansk skuespiller
Ekspert: Derfor kan Prins Harry sagtens gifte sig med en amerikansk skuespiller

»Det er ret usædvanligt og unikt at se så mange royale vinke fra en balkon, det sker ikke særlig tit. Oftest vil det kun være landets egen kongefamilie, der stiller sig ud og vinker,« siger kongehusekspert og ekstern lektor ved Københavns Universitet Lars Hovbakke Sørensen til TV 2.

Han fortæller, at det norske kongehus er meget folkeligt, og derfor giver det god mening, at det netop er dem, der inviterer og præsenterer de forskellige europæiske kongehuse og får dem med ud og vinke.

Fra det danske kongehus var Dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary til stede.

Kongelig skriver historie og springer ud som homo: - Jeg har haft det svært
Kongelig skriver historie og springer ud som homo: - Jeg har haft det svært

Dronning Margrethe og Kong Harald har samme oldefar, men det er ikke kun familiebåndet, der ligger til grund for deres nære forhold.

»Vores bånd er meget tæt, fordi vores slægt er så tæt. Det er én side af sagen. Noget helt andet er, at der i årenes løb er opstået et tæt venskab imellem os. Kong Harald og jeg er ikke bare kollegaer og slægtninge, vi er også virkelig gode venner. Det tætte venskab med ham og dronning Sonja sætter jeg stor pris på,« sagde Dronning Margrethe tidligere på ugen til Aftenposten.

LÆS OGSÅ: Garder afslører: - Jeg var lige ved at skyde dronningen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter massiv kritik i pokalkamp: Nu...
bt.dk
Se BT's karakterer fra pokalbraget:...
bt.dk
Axelsen vinder igen: Nu skal han møde...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx