Af Lotte Scharff - 08/12-17 22:14

Lukas Gramham spiller til Nobels Fredspris - Den danske sanger kommer i fint selskabLukas Gramham spiller til Nobels Fredspris - Den danske sanger kommer i fint selskab

Lukas Graham kommer i fint selskab, med store navne som Paul McCartney, Sting, Tina Turner og Rihanna, der blandt andre tidligere har optrådt ved prisuddelingen.

storybild

På mandag træder Lukas Forchhammer sammen med resten af bandet Lukas Graham for alvor ind på de bonede gulve, når de skal spille ved den prestigefyldte Nobels Fredsprisuddeling.   (Billede: ZOLTAN BALOGH)

Det bliver med dansk islæt, når den prestigefyldte Nobels Fredspris uddeles i Oslo på mandag. For det ekstremt succesfulde og verdenskendte danske band, Lukas Graham, skal nemlig spille til koncerten, der afholdes i forbindelse med prisuddelingen. Dermed kommer Lukas Graham i fint selskab, da store navne som Paul McCartney, Sting, Tina Turner og Rihanna blandt andet har haft tidligere har optrådt ved prisuddelingen.

De har stået på utallige scener i Danmark og i udlandet. Radiostationer over hele verden spiller igen og igen bandets musik. Og de har modtaget adskillige priser for deres musik.  Men på mandag den 11. december træder danske Lukas Graham for alvor ind på en af de helt særlige scener, hvor kun toppen af musikcremen har fået lov til at spille. Nemlig til uddelingen af Nobels Fredspris på Oslo Rådhus i Norge. I forbindelse med verdens mest prestigefyldte pris bliver der altid afholdt en særlig fredspriskoncert, som prismodtageren og de prominente og kongelige gæster overværer.

Lukas Graham har selv gået rimelig stille med det prominente spillejob. På bandets Instagramprofil skriver de: »We're thrilled to be a part of the @nobelpeaceprizeconcert show on December 11th!«. BT har forsøgt at få en kommentar fra bandet. Men dette har ikke været muligt.

Ifølge bandets pladeselskab Cph Music er bandet i skrivende stund i færd med at lave ny musik og indspille det. Men det er uvist, om hele bandet opholder sig i USA og flyver derfra til Oslo på mandag, hvor fredsprisen uddeles og koncerten afholdes, eller om de alle er i Danmark p.t.

Siden Lukas Graham brød igennem i 2012 med megahittet 'Drunk in the morning' har bandet vadet i succes og har skabt det ene mere iørefaldende hit efter det andet. De sidste par år har bandet rejst USA og Eurpa tyndt og spillet utallige koncerter, givet interviews til radiostationer og optrådt i amerikansk fjernsyn for at slå igennem på verdens plan. Det hårde slid gav pote, da hittet '7 years' sidste år blev et verdenshit.

Og nu spiller bandet altså på mandag sammen med John Legend, Zara Larsson, Sigrid, Matoma og Le Petit Cirque, hvor de alle hylder dette års fredsprismodtager organisationen ICAN, (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons). Organisationen modtager prisen for dens indsats for at gøre verden opmærksom på, hvilke enorme humanitære konsekvenser atomvåben har, og ikke mindst dens indsats for helt at afskaffe atomvåben.

 

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
Viktor Fischer: "De havde ikke taget...
bt.dk
Forskere gør vildt fund ved lille ø:...
bt.dk
Wozniacki truer med boykot: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx