Af - 06/12-16 10:34

TV: Deltagere fra Den Store Bagedyst røber deres julehemmelighederTV: Deltagere fra Den Store Bagedyst røber deres julehemmeligheder

Tre deltagere fra Den Store Bagedyst afslører her, hvordan de pifter de traditionelle julesmåkager op.

Micki og Luna fra Den Store Bagedyst fortæller om deres kærlighed til vaniljekranse. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

- Vaniljekranse er en god og simpel småkage, som jeg altid kan spise masser af, fortæller Micki Cheng, der er kendt fra Den Store Bagedyst.

Vaniljekranse er netop den julesmåkage, som flest danskere kan lide. Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået lavet af YouGov. Den søde runde småkage er også en favorit i juletiden blandt flere af de tidligere deltagere fra Den Store Bagedyst.

TV: Denne julesmåkage er danskernes favorit
TV: Denne julesmåkage er danskernes favorit

- Jeg elsker vaniljekranse, men jeg er ikke særlig god til at lave dem, for jeg bruger ikke en kødhakker. Jeg bruger altid en sprøjtepose, fordi det er dejlig nemt, siger Micki Cheng.

Micki bruger vanilje, sukker, smør, æg, mandler og hvedemel, som de fleste andre, når han bager julens vaniljekranse. Men han tilføjer altid en ekstra ingrediens:

- Jeg kommer gerne en smule citronskral i. Det giver det søde bagværk et pift af friskhed. Og når jeg bager, så bruger jeg ikke vaniljesukker, men kun rigtige vaniljestænger og rigeligt med smør. Der skal man ikke spare, siger Micki.

Sune: "Vaniljekranse er en af mine favoritkager
Også dette års vinder af Den Store Bagedyst, 33-årige Sune Demant, er glad for vaniljekranse:

- Vaniljekranse er en af mine favoritkager. Jeg bager dem selv nu, men da jeg var lille, bagte vi dem ikke. Der bagte vi kun finskbrød og brunkager, for min mor synes, at det var for besværligt at lave vaniljekranse med en kødhakker, fortæller Sune .

Når Sune selv bager vaniljekranse, så kommer han alle de traditionelle ingredienser i:

- Jeg kommer en rigtig god vanilje i. Og når man så står i supermarkedet og tænker "70 kroner, er det nødvendigt?" Og ja, det er det. Man skal skamme sig, hvis man kommer tør vaniljesukker i. Men måske kunne en smule citronskal være lækkert.

Luna bager selv vaniljekranse i julen
Også den 20-årige deltager Luna Richardt fra dette års sæson af Den Store Bagedyst synes godt om de runde kager:

- Vaniljekranse er min yndlings julesmåkage. I min familie har vi en tradition om, at vi altid tager til Den Gamle By i Århus i december. Her blev jeg præsenteret for gammeldags grove vaniljekranse, og dem elsker jeg, fortæller Luna.

Luna bager selv vaniljekranse i julen, men hun gør det anderledes end de fleste andre danskere, der enten bruger den traditionelle kødhakker eller en sprøjtepose:

- Jeg laver grove og rustikke vaniljekranse. Jeg hakker mandler med skal groft, og så kommer jeg ægte vanilje i. Jeg plejer også at komme kardemomme og appelsin i for at spice dem lidt op, fortæller Luna.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx