Af Peter Ølholm Hansson - 30/10-17 18:31

Kronprins Frederik skulle have heddet noget andet: Derfor ændrede Dronningen hans navn Kronprins Frederik skulle have heddet noget andet: Derfor ændrede Dronningen hans navn

Havde det andet passet bedre til ham?

storybild

Kronprins Frederik. (Billede: Martin Sylvest)

Kronprins Frederik skulle oprindeligt slet ikke have heddet Frederik.

Da dronning Margrethe 1968 blev interviewet, fire uger før hun nedkom med landets næste tronarving, lod den daværende kronprinsesse ikke til at tvivle på, hvad hendes kommende barn skulle hedde.

»Får vi en søn, kan enhver jo gætte navnet på forhånd. Så bliver det Christian,« udtalte kronprinsesse Margrethe til en avis.

Men sådan skulle det som bekendt ikke gå, lyder det i en kommende portrætbog om kronprins Frederik, der bærer titlen 'Under Bjælken'.

For da den i dag 49-årige kronprins Frederik var kommet til verden 26. maj 1968, besluttede tronfølgerparret, at der skulle være lige mange 'Christianer' og 'Frederiker' på det royale stamtræ.

Og inden den lille ny kronprins skulle døbes, blev Christian til Frederik med 'et royalt snuptag', som det står i bogen, der er skrevet af Jens Andersen.

SE VIDEO: Meget forskellige: Ærlig Frederik med sjælden udmelding om forholdet til Joachim:Fødslen af kronprins Frederik kom i øvrigt ikke til at foregå, som traditionen dikterede.

Der opstod nemlig komplikationer, og så var den dertil indrettede fødestue på Amalienborg ikke tilstrækkelig. I al hast blev en operationsstue på Rigshospitalet gjort klar. Margrethe blev hastet med ambulance til hospitalet, og syv minutter i midnat kom en ny prins til verden ved kejsersnit.

Portrætbogen 'Under Bjælken' udkommer den 1. november.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet med nye oplysninger i...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Mand afgået ved døden efter voldsomt...
bt.dk
Verdens ældste er død som 117-årig på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx