Af - 30/10-15 11:43

Disse 3 ting vidste du (nok) ikke om ‘Twilight’-universetDisse 3 ting vidste du (nok) ikke om ‘Twilight’-universet

Er der allerede gået 10 år, siden den første bog kom på gaden?

Bildstrecke im Grossformat »

Det er 10 år siden, at den første ‘Twilight’-bog blev udgivet. Siden er det blevet til 155 millioner solgte bøger og en succesfuld filmatisering af dem. Det fejrer vi med 3 facts om vampyr-universet.

Hunger Games: Fans spotter 'upassende' ord på plakaten
Hunger Games: Fans spotter 'upassende' ord på plakaten

Kønsskifte


For at fejre 10-års jubilæet har forfatteren bag bøgerne udgivet en ny version af ‘Twilight’, som hedder ‘Liv og død’. I denne udgave er kønnene byttet om på hovedpersonerne, så vi ikke følger Bella og Edward, men Beau og Edythe. “Hvis man ser bort fra køn og art, så har ‘Twilight’ altid været en historie om, hvor altopslugende og magisk, den første forelskelse er. Derfor tænkte jeg ved mig selv; hvad nu hvis jeg lod den teori komme an på en prøve?” skriver Stephenie Meyer i forordet til den nye bog, der udkommer i morgen.

Post-’Twilight’ depression

Ifølge sitet Ranker er der opfundet et udtryk, der forklarer, hvordan fans har det, når de har læst den sidste bog om vampyrerne. Det kaldes en post-Twilight depression. En fan med brugernavnet Ally skriver for eksempel: “Det er som narko. Jeg er nødt til at læse det, ellers bryder jeg grædende sammen. Det er forfærdeligt. Jeg har ikke lyst til at fortælle nogen om det, men jeg er bange for, det er usundt.” Det er vi også, Ally.

TV: Så er der ny eksplosiv trailer til 'Hunger Games'
TV: Så er der ny eksplosiv trailer til 'Hunger Games'

Gift med Edward Cullen

I 2013 giftede en 25-årig kvinde sig med en papfigur udformet som Edward Cullen (der spilles af Robert Pattinson). Det skete i Las Vegas til et bryllup, som kostede godt 20.000 kroner, skriver Mirror. Hun havde købt papfiguren for lidt over 100 kroner, og de lever ifølge hende selv i et lykkeligt parforhold nu. “Så længe jeg kan huske, har jeg været besat af romatiske eventyrslutninger,” siger 25-årige Lauren Adkins til Mirror.

LÆS OGSÅ: Hunger Games gør buejagt populært

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx