Af - 10/08-14 17:20

Prins Harry fløj med død dansk soldat: Et syn jeg aldrig glemmerPrins Harry fløj med død dansk soldat: Et syn jeg aldrig glemmer

Krigens barske realiteter gik op for den britiske prins, da han så kisten med en død dansk soldat.

storybild

Prins Harry i Afghanistan i 2012. (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Prins Harry vandt mange briters hjerter, da han drog i krig i Afghanistan i 2008 og senere i 2012. Men deltagelsen i krigen havde sin pris.

Når han lukkede sine øjne, kunne han se hundredevis af minder. Billeder af børn, der var ramt af vejsidebomber og sårede soldater på slagmarken.

- Tab af liv er så tragisk og uhyggeligt, som det kan blive. Men at se unge mænd - langt yngre end mig, der er pakket ind i plastik med manglende lemmer og med hundredvis af slanger stikkende ud af kroppen. Det var et syn, jeg aldrig havde forberedt mig på, siger 29-årige prins Harry til Sunday Times.

Prins Harry: Skifter krig og helikopter ud med skrivebord
Prins Harry: Skifter krig og helikopter ud med skrivebord

Prins Harry dropper kæresten
Prins Harry dropper kæresten

Her beskriver han sin tid i den britiske hær. En profession han ikke har tænkt sig at opgive lige foreløbig. Prinsen skulle ifølge Sunday People have fortalt kolleger, at jobbet er 'det bedste i verden' og at han vil fortsætte i hæren 'til han når pensionsalderen'.

I artiklen hos Sunday Times beskriver prins Harry, hvordan han første gang så krigens realiteter i øjnene, da han steg ombord på et militærfly med tre alvorligt sårede britiske soldater og en kiste, hvori en dansk soldat lå.

- Mange af os, der har deltaget i missioner, kan selv i dag lukke øjnene og se hundredevis af billeder. Det er en slags visuel dagbog fyldt med erfaringer, siger prins Harry.

Prins Harry skriver britisk historie
Prins Harry skriver britisk historie

I hans rolle som pilot oplevede prinsen lidt af hvert. Og mindet om hvordan han skulle bruge koden 'Op vampire' for at lade sygepersonalet vide, at de sårede soldater ombord havde lidt store blodtab kan selv i dag give ham kuldegysninger, fortæller han.

Prins Harry har i dag et kontorjob i militæret. Et job han altså har tænkt sig at fortsætte i til han fylder 55.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx