Af - 18/09-16 11:43

Specialklasser blev sendt væk, da kronprinsesse Mary kom på besøgSpecialklasser blev sendt væk, da kronprinsesse Mary kom på besøg

Forældre til børn i specialklasserne raser over beslutningen.

Bildstrecke im Grossformat »

Flere af børnene fra specialklasserne på Aabybro Skole i Jammerbugt kommune blev sendt på udflugt, da kronprinsesse Mary kom forbi for at indvie den nye skole. Det skriver TV2 Nord.

- Det er at diskriminere dem, og de bliver valgt fra på en rigtig grov måde, siger Natasja Brämer Tulstrup Holm til TV2 Nord. Hun er mor til et af de børn, som blev sendt på udflugt.

Prins Nikolaj fylder 17 år - så stor er han blevet
Prins Nikolaj fylder 17 år - så stor er han blevet

Skolen havde vurderet, at det ville bedst for flere af elevere fra specialklasserne ikke at deltage, og derfor fik forældrene en e-mail på skolenx intranet, hvor det fremgik, at deres børn ikke skulle møde op den dag.

- Jeg er ked af at høre, at det er sådan forældre oplever det på. Den måde det har været tænkt fra skolens side har været direkte modsat, nemlig en inkluderende proces ved at møde børnene med de behov, de har, siger Kristina Fooken Jensen, skoleleder på Aabybro Skole, til TV2 Nord.

Her er det mest populære medlem af kongefamilien
Her er det mest populære medlem af kongefamilien

Der er tale om 27 elever fra specialerklasserne, som blev sendt på udflugt. Ud af de 27 fik 17 selv valget, om de ville deltage, mens resten fik at vide, at de ikke måtte være på skolen under kronprinsessens besøg.

Borgmesteren i Jammerbugt, Mogens Gade (V), har nu bedt om en forklaring på, hvorfor alle børn ikke var inviteret med til indvielsen. Det var meningen, at de skulle have været det.

Det skriver han på Facebook:

LÆS OGSÅ: Mere end hver tredje dansker vil af med Margrethe

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx