Af Julie Laurs Bundgaard - 02/01-18 14:19; Opdateret: 08/01-18 21:47

Ikonisk dansk musiker vender tilbage til scenenIkonisk dansk musiker vender tilbage til scenen

Han har både solgt guld- og platinplader.

Her er Bjørn Tidmand i dag

BT talte med Bjørn Tidmand i 2014 på 50-året for hans sejr i Dansk Melodi Grand Prix. Se interviewet i videoen herover.

Dansktop-sangeren Bjørn Tidmand gør comeback på Dansk Slager Parade 2018.

Det oplyser arrangøren af dansktop showet, Stig Ulrichsen, i en pressemeddelelse.

Bjørn Tidmand var selv med at starte Dansk Slager Parade tilbage i 1997, men har ikke været med siden 2007 - nu vender han dog tilbage til scenen.

»Jeg er rigtig lykkelig for, at det er lykkedes os at lokke Bjørn Tidmand med på paraden i år. Jeg har selv som barn kunne nynne med på hans mange hits; Nu tar jeg til Dublin, Lille Sommerfugl, Rosen er rød, Brænd mine breve, Paloma Blanca med flere,« siger Stig Ulrichsen.

Det er i år 21. gang at Dansk Slager Parade sender et hold kunstnere, der repræsenterer den danske slager pop på tur. I år vil man udover Bjørn Tidmand kunne opleve Gry Johansen, John Andersen, Belinda og Lise Haavik, Lars Stryg, Anne-Mette Rix og Kaus & Servants.

Turneen starter den 13. januar i Ringkøbing og lægger vej forbi Århus, Horsens, Sønderborg, Næstved, Grenaa, Ans, Brørup, Struer, Gørlev, Maribo, Svendborg, Varde, Greve, Aabybro, Ringsted, Ferritslev, Thisted og Randers, inden den slutter i Viborg den 26- februar.

Bjørn Tidmand fik sit store gennembrud i 1963 med sangen 'Brænd mine breve'. Samme år deltog han i dansk Melodi Grand Prix med sangen 'Amaiga Mia', der endte på en andenplads. Året efter vandt han med 'Sangen om dig.

I hele sin karriere har den 77-årige sanger været fast inventar på Dansktoppen og i Giro 413, og hans musik har både kastet guld-, sølv- og platinplader af sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Kvinde voldtaget til karneval
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx