Af - 24/01-17 13:11

Dansk stjerne om populær rolle: Jeg kunne ikke trække vejretDansk stjerne om populær rolle: Jeg kunne ikke trække vejret

Sofie Gråbøl fortæller i et interview med The Telegraph, at hendes mest populære rolle tog hårdt på hende.

Bildstrecke im Grossformat »

Rollen som Sarah Lund gjorde med ét Sofie Gråbøl til en stjerne, hvis ansigt og navn trængte ind i stuerne i mange lande i Europa.

Særligt i England er Sofie Gråbøl blevet et husholdt navn, da ‘The Killing,’ som ‘Forbrydelsen’ hedder på engelsk, blev så stor en succes, at selv Prins Charles har udtalt, at det var det eneste tv, han og hustruen, Camilla Parker Bowles, kunne blive enige om at se.

Men selvom Sofie Gråbøl er stolt af sin bedrift, var årene 2006 til 2012, hvor de 40 afsnit af serien blev lavet, meget hårde for hende.

Sofie Gråbøl rystet over Danmark: Har svært ved at genkende mit land
Sofie Gråbøl rystet over Danmark: Har svært ved at genkende mit land

Det fortæller hun i et stort interview med The Telegraph.

Da optagelserne skal begynde, bliver hun skilt fra sin nu tidligere mand, Jacob Thuesen, og at jonglere med karriere og familieliv var stressende, fortæller hun.

- Når jeg ser tilbage på de år med to små børn og denne store rolle, husker jeg en konstant følelse af ikke at være i stand til at trække vejret, fordi jeg var stresset af fire nye scener, jeg skulle lære til næste dag, og så snart jeg fik fri, var jeg stresset over at få handlet ind og kommet hjem i tide til at lave mad; og så lære et par replikker mere, siger Sofie Gråbøl og fortsætter:

- Så var der hele hæren af bedsteforældre, der skulle holdes styr på - det var som et puslespil. Jeg ved ikke, hvordan jeg klarede det. Det var en følelse af ikke at have nok hænder eller timer i døgnet.

Britisk ros til Bornedal: '1864' oser af kvalitet
Britisk ros til Bornedal: '1864' oser af kvalitet

I 2011 vandt ‘Forbrydelsen’ den præsteigefyldte BAFTA TV Award.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

For 28 måneder siden faldt...
bt.dk
Keld Heick springer ud i helt ny...
bt.dk
Kongehuset: Derfor var Fritz Schur...
bt.dk
Vred mand tiggede på gaden: Da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx