Af - 15/01-16 12:32

Nikita Klæstrup et år efter kjolegate: Der kommer en fræk ny kjole i årNikita Klæstrup et år efter kjolegate: Der kommer en fræk ny kjole i år

For et år siden blev hun kendt i hele verden for sit vovede kjolevalg. Nu gør hun status.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 17. januar er det ét år siden, at ‘hende med kjolen’ blev et hit efter Konservativ Ungdoms 110 års jubilæumsfest.

‘Hende med kjolen’ er selvfølgelig Nikita Klæstrup, der troppede op i en meget udfordrende kjole, som fik ikke bare Danmarks, men hele verdens opmærksomhed.

I dag ved de fleste godt, at ‘hende med kjolen’ er Nikita Klæstrup. Hendes navn var endda det mest googlede kvindenavn i hele 2015. Og det har nok noget med kjolen at gøre, indrømmer hun.

Her afslører Nikita Klæstrup sin nytårskjole
Her afslører Nikita Klæstrup sin nytårskjole

- Det var nødvendigt at google mig, fordi der ikke var meget information om mig inden det med kjolen. Det skyldes nok også kombinationen, at jeg en attraktiv kvinde og samtidig politisk aktivist, siger Nikita Klæstrup til metroxpress.

Kjolen havde hun bestilt fra en amerikansk hjemmeside og havde først ikke overvejet, at det var en kjole, der ville skabe opmærksomhed. Men da hun fik den på, fik hun en idé om det.

- Da jeg prøver den på, kan jeg godt se, at jeg har større bryster end modellen. Jeg tager et billede af kjolen og sender til mine søstre og veninde. ‘The fuck is up with my boobs,’ skrev jeg til dem. Så var jeg i konflikt om om jeg skullet tage den på, siger Nikita Klæstrup.

Nikita Klæstrup: Derfor er jeg den mest googlede danske kvinde
Nikita Klæstrup: Derfor er jeg den mest googlede danske kvinde

Den 21-årige blogger læste de mange kommentarer, som kjolen affødte på de sociale medier. Mange af dem var decideret ondskabsfulde.

- Jeg læste mange af de kommentarer, for jeg kan ikke lade være. Jeg tog dem som et udtryk for en samfundstendens. At folk mener, at kvinder ikke både kan være smukke og intelligente.

Efterfølgende brugte hun noget af sin nyfundne taletid i medierne om at skrive politiske indlæg om ‘slutshaming’, men hun brugte også opmærksomheden fra kjolen til at få en forside på M!.

Det helt store spørgsmål er nu, om Nikita Klæstrup i år har tænkt sig at finde en ny kjole, der kan leve op til sidste år succes.

Nikita Klæstrup i stemmeboksen - frækkere end politiet tillader
Nikita Klæstrup i stemmeboksen - frækkere end politiet tillader

- Liberal Alliances holder landsmøde i april, så der skal jeg jo have en kjole. Jeg har kigget på en, men den er udsolgt lige nu. Jeg håber den kommer på lager igen.

Hun vil ikke afsløre, hvordan den ser ud. Det skal være en overraskelse.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx