Af - 10/04-15 13:49

Instagram-fænomen: - Jeg kan ikke lade være med at svine folkInstagram-fænomen: - Jeg kan ikke lade være med at svine folk

Den anonyme og provokererende Instagram-profil Den Lysrøde Elefant vandt Ibyen-prisen som årets provo i går. Vi taler eksklusivt med kvinden bag.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Den Lyserøde Elefant blev udnævnt som vinder ved gårsdagens Ibyen-fest, gik hun meget ironisk på scenen iført en sort elefanthue. Under hele showet havde hun siddet backstage. Anonymiteten er nemlig essentiel for kvinden bag sviner-profilen.

- Hvis jeg skrev fra min egen profil med navn, så ville folk kigge, om jeg selv havde lagt et feriebillede op. Men det skal jo ikke handle om mig, men om de budskaber, jeg prøver at kommunikere ud, siger den anonyme instagrammer til metroxpress.

Og det er netop budskaberne, Den Lyserøde Elefant er blevet kendt på. Hun proklamerer selv, at hun er en kælling, der er træt af kællinger. Hun kritiserer skyr-, ferie- og modebilleder på de sociale medier i hårde vendinger. Ordene so, klamme hest og grisse-patter er hverdagskost på profilen.

- Jeg havde været frustreret i længere tid over pigers opførsel på de sociale medier. Åndssvage kællinger ligger så tåkrummende ting op, fortæller hun til metroxpress.

Når noget aktuelt provokerer hende - det kan være modeugen, premieren på 50 Shades of Grey-film eller bare snevejr - så slår hun til.

- Folk er særlig provokerende på de sociale medier, når der sker sådan nogle ting. Og jeg har ikke set andre, der har kaldt folk ud på samme måde, så derfor begyndte jeg på det.

Profilen styrer hun ved siden af et helt almindeligt job, som hun ikke vil komme nærmere ind på. Desuden er Den Lyserøde Elefant netop kommet i stald hos Helt Normalt, der bliver kørt af Michael Wulff og Anders Morgenthaler. Samarbejdet er helt nyt, så hun kan stadig ikke fortælle, hvad det kommer til at betyde i fremtiden.

Redaktionen er bekendt med Den Lyserøde Elefants rigtige identitet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx