Af Ingelise Skrydstrup - 05/08-17 14:32

Thomas Helmig i sorg over nær vens død: 'Nu vil jeg lytte til al den musik, vi skabte sammen. Og lade tårerne strømme'Thomas Helmig i sorg over nær vens død: 'Nu vil jeg lytte til al den musik, vi skabte sammen. Og lade tårerne strømme'

Den danske sanger og musiker Thomas Helmig har mistet sin gode ven, lydteknikeren, Tom Rønlov Andersen, der døde fredag morgen.

storybild

(Billede: Mads Nissen)

At der tale om en særdeles nær ven, fremgår tydeligt af det opslag, som Thomas Helmig har lagt på sin Facebook-profil:

Tom Andersen

Tom var speciel, Tom gik med selerTom blev sulten kl. 18.00 præcistTom var en vanvittigt dygtig lydteknikerTom var lyd-arkitektTom var den, jeg arbejdede tættest sammen medNogensindeTom gned sine hænder af entusiasmeOg han grinte med hele kroppen...Tom og jeg "levede" sammen i 80'erne og 90erneOg vi gav GenlydTom er dødNu vil jeg lytte til al den musik, vi skabte sammenOg lade tårerne strømmeTom var den bedste

Tom Rønlov Andersen arbejdede gennem mere end 40 år som tekniker og producer, de fleste i Feedback-studiet i Aarhus. Tom styrede både knapper, lyd og befordrede det gode samarbejde når Gnags, Thomas Helmig, Michael Falch, Søs Fenger og andre af de store danske navne var i studiet.

Han har selv fortalt, at karrieren begyndte i hjemmet, hvor han lavede »sound on sound« på sin spolebåndoptager uden at have andet en fascinationen af musik som forudsætning.

I 1974 begyndte han hos Metronome-studierne på Vibevej i København, og syv år senere kom han til Sweet Silence-studiet på Amager, hvor han arbejdede i godt to år. Derefter emigrerede han til Århus.

Efter et år i New Sound Recording i Skanderborg, fik han kontakt med Gnags og begyndte at arbejde i Feedback-studiet (i folkemunde kaldet Genlyd-studiet), hvor han var i 25 år.

Kondolencerne strømmer ind på Tom Rønlov Andersens egen Facebook-side, hvor bl.a. produceren Oli Poulsen skriver følgende og henviser til videoen med Afrika-sangen, hvor Tom Rønlov Andersen er den første man ser:

De fleste ved nok ikke hvem han var, men i har helt sikkert nydt hans gode lyd utallige gange...som f.eks. Gnags, Thomas Helmig, Søs Fenger...og stort set alle de store ting som kom fra Århus i 80'erne og 90'erne. Tom var en af dem man så op til med stor respekt...både for hans evne til at få ting til at lyde rigtig godt, men også orginalt og friskt. R.I.P. Tom....din gode lyd vil glæde os videre ...selvom livet har trukket master faderen ned

Tom Rønlov Andersen var blandt andet teknikeren bag den velkendte 'Afrika'-velgørenhedssang fra 1985.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Trumps angreb på Kina ryster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx