Af - 02/02-14 16:36; Opdateret: 02/02-14 18:06

Læs datterens sexanklager mod Woody AllenLæs datterens sexanklager mod Woody Allen

Woody Allen bliver atter anklaget for at have udnyttet sin adoptiv-datter seksuelt.

storybild

Woody Allen ved en pressekonference i 2011. (Billede: AP/Polfoto)

Den verdenskendte filmskaber, Woody Allen, blev i starten af 1990'erne beskyldt for at have udnyttet sin egen adoptiv-datter, Dylan Farrow, seksuelt. Nu træder datteren for første gang frem og fortæller sin historie.

Mx.dk bringer her hele det åbne brev, som Dylan Farrow har skrevet, og som er bragt i New York Times.

Læs det herunder:

Hvad er din yndlings Woody Allen-film?

Inden du svarer, skal du vide dette: Da jeg var syv år gammel, tog Woody Allen mig i hånden og førte mig ind i et dæmpet, skabslignende loftrum på anden sal i vores hus. Han bad mig lægge mig på maven og lege med min brors elektriske tog. Derefter udnyttede han mig seksuelt. Han talte til mig, imens det stod på og hviskede, at jeg var en god pige, at det var vores lille hemmelighed. Han lovede mig, at vi skulle til Paris, og at jeg ville blive en stjerne i hans film.

Jeg husker, at jeg stirrede på legetøjstoget, jeg fokuserede på det, imens det kørte i cirkler rundt på loftet. Selv i dag har jeg svært ved at se på legetøjstog.

Adoptiv-datter: Woody Allen voldtog mig på loftet
Adoptiv-datter: Woody Allen voldtog mig på loftet

Så langt tilbage, jeg kan huske, har min far gjort ting ved mig, som jeg ikke kunne lide. Jeg kunne ikke lide, at han ofte fjernede mig fra min mor, mine søskende og venner, så jeg kunne være alene med ham. Jeg kunne ikke lide det, når han stak sin tommelfinder i munden på mig. Jeg kunne ikke lide det, når jeg var nødt til at kravle op i sengen til ham, hvor han lå under lagnerne kun iført undertøj. Jeg kunne ikke lide det, når han lagde sit hoved på mit nøgne skød og trak vejret.. Ind og ud..

Han fandt mig altid
Jeg forsøgte at gemme mig under sengen eller låse mig inde på badeværelset for at undgå ham, men han fandt mig altid. De her ting skete så ofte, så rutinepræget og så imponerende skjult fra en mor, der ville have beskyttet mig, hvis hun vidste, hvad der foregik. Hvis blot hun havde vidst, at jeg troede, det var normalt. Jeg troede, at det var sådan, fædre var over for deres døtre. Men det han udsatte mig for på loftet føltes anderledes. Jeg kunne ikke holde det hemmeligt mere.

Da jeg spurgte min mor, om hendes far havde gjort det samme ved hende, som Woody Allen gjorde ved mig, der kendte jeg ærligt talt ikke svaret på forhånd. Jeg vidste heller ikke, hvilket stormvejr det ville udløse. Jeg vidste ikke, at min far ville bruge hans seksuelle forhold til min søster til at dække over det misbrug, han udsatte mig for. Jeg vidste ikke, at han ville beskylde min mor for at have plantet disse ting i hovedet på mig, eller at han ville kalde hende en løgner, når hun forsvarede mig.

Jeg vidste ikke, at jeg ville blive tvunget til at fortælle min historie igen og igen, til den ene læge efter den anden, at jeg ville blive presset for at tjekke, om jeg løj, som en del af et juridisk spil jeg umuligt kunne forstå.

Farrow: Måske er Sinatra far til min søn
Farrow: Måske er Sinatra far til min søn

Et skrøbeligt offer
På et tidspunkt satte min mor sig og fortalte, at jeg ikke ville få problemer, hvis jeg løj - at jeg kunne tage det hele tilbage. Men det kunne jeg ikke. Det hele var sandt. Men anklager om et seksuelt misbrug forsvinder nemmere, når det er begået af de magtfulde. Der var eksperter, som var villige til at angribe min troværdighed. Der var læger, der var villige til påvirke et misbrugt barn.

Efter en høring afviste at give min far samværsret, droppede min mor at køre sagen videre, selv om staten Connecticut fandt, at der var mulighed for at gøre det. Ifølge anklageren var der tale om et skrøbeligt 'barneoffer'.
Woody Allen blev aldrig dømt for noget kriminelt. Det forfulgte mig, som jeg voksede op, at han slap af sted med det, han gjorde ved mig. Jeg var ramt af skyldfølelse over, at jeg havde givet ham lov til at være nær andre små piger.

Jeg blev rædselsslagen, hvis mænd rørte mig, og jeg udviklede en spiseforstyrrelse. Jeg begyndte også at skære i mig selv. Hollywood gjorde det kun være. Alle på nær få enkelte (mine helte) vendte det blinde øje til. De fleste fandt det lettere at acceptere tvetydigheden og sige 'Hvem kan sige, hvad der virkelig skete'. Man lod som om at intet var galt.

Nægter at bryde sammen
Skuespillere hyldede ham ved prisuddelinger. Tv-stationer satte ham på skærmen. Kritikere satte ham i magasinerne. Hver gang jeg så min misbrugers ansigt på en plakat, en t-shirt eller på tv - da kunne jeg kun skjule min panik, indtil jeg fandt et sted at være alene, hvor jeg ville bryde sammen.

I sidste uge blev Woody Allen nomineret til en Oscar. Men denne gang nægter jeg at bryde sammen. Længe holdt det mig tavs, at Woody Allen var accepteret.

Det føltes som en personlig irettesættelse, som om prisuddelingerne var en måde, hvor man bad mig om at holde kæft og smutte væk. Men de mennesker, der har overlevet et seksuelt misbrug, og som har taget kontakt til mig for at støtte mig og dele frygten ved at træde frem: At man bliver beskyldt for at være en løgner, at ens minder ikke er sande. De har givet mig styrken til ikke at være tavs længere, så andre kan se, at heller ikke de behøver at være tavse længere.

I dag betragter jeg mig selv som værende heldig. Jeg er lykkeligt gift. Jeg har støtten fra mine fantastiske brødre og søstre. Jeg har en mor, der fandt en styrke indeni sig selv, som reddede os fra det kaos, som et rovdyr bragte til vores hjem.

Men andre er stadig bange, sårbare og kæmper for at finde modet til at fortælle sandheden. Det budskab, som Hollywood sender, er vigtigt for dem.

Hvad hvis det havde været dit barn, Cate Blanchett? Louis CK? Alec Baldwin? Hvad hvis det havde været dig, Emma Stone? Eller dig, Scarlett Johansson? Du kendte mig, da jeg var lille, Diane Keaton. Har du glemt mig?

Woody Allen er et levende bevis på, hvordan vores samfund svigter ofrene.

Hvad hvis det var din datter?
Så forestil dig at din syvårige datter bliver ført op på loftet af Woody Allen. Forestil dig at hun lever et liv, hvor hun får kvalme, hver gang hans navn nævnes. Forestil dig en verden, der hylder hendes plageånd.

Forestiller du dig det nu? Nu spørger jeg igen, hvad er din foretrukne Woody Allen-film?

Læs det på engelsk her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Prins Charles skal arve historisk...
bt.dk
Kendt hotelkædes filial skal betale...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx