Af - 31/03-16 20:51; Opdateret: 31/03-16 21:18

Kan du huske Emma fra MGP? Sådan ser hun ud i dagKan du huske Emma fra MGP? Sådan ser hun ud i dag

Det er 14 år siden, at Emma stod på scenen i børneMGP og sang "Du er den, som jeg vil ha''" med fletninger i håret og rødbluse. I dag lever drømmen om at blive sanger stadig.

Bildstrecke im Grossformat »
Her er Emma Lykke Thorsteinsson 10 år gammel. Klik videre for at se, hvordan hun ser ud i dag. Da Emma Lykke Thorsteinsson deltog i MGP 2002, blev hun slået af Razz, der vandt med sangen Kickflipper. På andenpladsen kom Morten Filipsen med Du ikk som de andre pir. Emma Lykke Thorsteinsson fik en tredjeplads med sangen Du er den, som jeg vil ha'. Emma Lykke Thorsteinsson blev for nyligt genkendt som Emma fra MGP af sine nye kolleger. - Jeg fik nyt arbejde i oktober sidste år, og jeg sagde ikke til mine kollegaer, at jeg havde været med i MGP. Men så fandt nogle af dem ud af, at jeg havde været med, men de turde ikke rigtig sige det til mig. Det var først for to uger siden, at der var en, som forsigtigt turde spørge mig, griner Emma Lykke Thorsteinsson Hun fortæller, at kollegaerne udbrød Ej, hvorfor har du ikke sagt noget om, at du var med i MGP noget før. - Mine veninder synes, det er mega sjovt eller fucking mærkeligt, at det er mig, der er Emma fra MGP, siger Emma Lykke Thorsteinsson. Da Emma Lykke Thorsteinsson deltog i MGP Nordic, blev hun nummer fire ud af de ni bedste sange fra Sverige, Norge og Danmarks MGP. Morten Filipsen byttede hun endda plads med i MGP Nordic. Han blev nemlig 'kun' nummer fem i det nordiske børne-MGP, mens han ellers blev nummer to i det danske MGP. Emma Lykke Thorsteinsson var dengang – og nu – ikke ked af, at det 'kun' blev til en tredjeplads i det danske MGP: - Jeg synes, det var megastort at blive nummer tre. Jeg havde slet ikke regnet med noget. Jeg synes bare, det var fantastisk at blive nummer tre, og så var jeg glad på Rasmus' vegne (Razz, Red.). For mig var det en oplevelse bare at være med, siger hun Emma Lykke Thorsteinsson havde ikke dengang tanker om at forblive sanger og fortsætte den vej. Hun – og hendes forældre – mente, at hun først skulle færdiggøre skolen. Emma Lykke Thorsteinsson fik øjnene op for MGP, da hun på tv så en reklame for, at man kunne deltage. - Da jeg så reklamen, sagde jeg højt Det vil jeg være med i, hvilket mine forældre hørte. Min far var musiker og sagde, at han gerne ville hjælpe mig med at producere sangen i sit studie, siger Emma Lykke Thorsteinsson. Sangteksten stod hun selv for. Emma Lykke Thorsteinsson fik mange fanbreve dengang, som hun puttede i en kasse og gemte. Engang imellem kigger hun dem igennem. - Det er mega sjovt, at læse dem igennem igen. Der var aldrig nogle negative breve. I stedet skriver folk Du skulle have vundet og sådan noget. Jeg fik også bamser tilsendt og andre forskellige ting, siger Emma Lykke Thorsteinsson. Emma Lykke Thorsteinsson ser stadig børne-MGP, når det lige passer ind. Hun synes, setuppet virker større, end dengang hun var med, men ellers virker alt til at være det samme. Dertil synes Emma Lykke Thorsteinsson, at deltagerne bliver yngre og yngre. Emma Lykke Thorsteinsson fortæller, at de mange weekender på farten dengang gjorde, at hun gik glip af en del venindeaftaler. Til gengæld blev MGP-deltagerne rigtig tætte.

Klik dig gennem galleriet for at se, hvordan Emma Lykke Thorsteinsson så ud dengang og nu.

"Du er den, som jeg vil ha'", sådan sang Emma Lykke Thorsteinsson sig ind i mange unges hukommelse, da hun i 2002 deltog i DR's børne-MGP.

Emma Lykke Thorsteinssons var dengang kun ti år gammel, og hun var dermed lidt for lille til helt at vide, hvad hun sang om:

- Jeg var ikke lige nået til det punkt med kærester og fyre endnu, så jeg sang ikke om nogen speciel. Det var mere en forestilling, jeg havde, og så er det jo typisk, at sange handler om kærlighed, siger Emma Lykke Thorsteinsson, der i dag er 24 år og bor i Vanløse til metroxpress.

Men selvom der ikke var erfaring bag teksten, førte musikken og sangteksten hende til en flot tredjeplads blandt de ti deltagere i MGP.

- At være med i MGP var en drøm, der gik i opfyldelse. Det var en kæmpe oplevelse og meget overvældende. Jeg ville aldrig have været det foruden, siger Emma Lykke Thorsteinsson.

To festglade piger vinder årets børne MGP
To festglade piger vinder årets børne MGP

Hendes medvirken i MGP betød også, at Emma pludselig fik travlt med musikken. De tre bedste sange fra MGP gik nemlig videre til MGP-Nordic, hvor også Sveriges og Norges top tre dystede om at vinde. Her vandt Emma en fjerdeplads.

De næste to år rejste Emma Lykke Thorsteinsson og hendes MGP-kollegaer rundt i landets storcentre og optrådte. Det var en periode af hendes liv, hvor de fleste vidste, hvem hun var.

- Jeg havde ikke sagt til så mange, at jeg skulle være med i MGP, men efterfølgende vidste alle, hvem jeg var, og det var helt vildt, fortæller Emma Lykke Thorsteinsson, der nærmest kun husker, at folk var positive overfor hendes nyvundende kendisstatus.

Silas Holst inden aftenens MGP: Jeg er lige så nervøs som Johannes
Silas Holst inden aftenens MGP: Jeg er lige så nervøs som Johannes

De eneste, der ikke rigtig var med på bølgen, var de større piger i skolegården, der ikke ville snakke med Emma Lykke Thorsteinsson, og som i stedet valgte at kigge mærkeligt til hendes side.

I dag er det dog sjældent, at Emma Lykke Thorsteinsson bliver genkendt for sin fortid i MGP. Og når det sker, kommer det ofte bag på hende:

For et par måneder siden var jeg ude og spise frokost med en veninde. En fyr på min alder vendte sig om og kiggede mærkeligt på mig, og jeg tænkte, "Okay, nu siger han noget i stil med: 'Du ser sød ud, må jeg få dit nummer?'". Men så udbrød han: 'Ej, er det ikke dig fra MGP?'”.
Det siger Emma Lykke Thorsteinsson.

Hun fortæller, at hun nok altid vil være i tvivl om, hvorvidt hun har noget siddende i tænderne, eller om folk genkender hende fra MGP, når fremmede stirrer mærkeligt på hende.


Er du interesseret i at læse om kendte, og vil du opdateres med artikler fra kendisuniverset, så like MX Kendte på Facebook.


Men MGP-fortiden vender ikke kun tilbage i form af folk, der i ny og næ genkender hende. Også sangen dukker engang imellem op, når Emma Lykke Thorsteinsson er ude.

- Når jeg er til fester, bliver den nogle gange sat på, og så synger jeg da med på den. Jeg sætter den dog aldrig selv på, men det er mega fedt, når folk vil høre den, siger hun.

The Voice til MGP: Anja Nissen  blev coachet af Will.i.am fra Black Eyed Peas
The Voice til MGP: Anja Nissen blev coachet af Will.i.am fra Black Eyed Peas

Emma Lykke Thorsteinsson er aldrig blevet træt af sangen, og heller ikke lille-pige-drømmen, om at være sanger, er visnet.

Drømmen om at blive sanger vil altid være der. Jeg vil aldrig udelukke det. Man kan ikke vide, om der kommer et comeback. Hvem ved, det har jo været min drøm, siden jeg var lille.
Det siger Emma Lykke Thorsteinsson.

Svenskere stiller op i det danske Melodi Grand Prix
Svenskere stiller op i det danske Melodi Grand Prix

Men du skal dog ikke gøre dig nogle forhåbninger om at se hende i flere talentshows.

- Der er mange, der spørger, hvorfor jeg ikke bare stiller op til voksen-MGP eller i X Factor, men hvis jeg skulle lave noget med musik igen, skulle det være mit helt eget, siger Emma Lykke Thorsteinsson.

Hendes fokus er dog ikke på at jagte pladekontrakter. Først skal hun have afsluttet sin HF, som hun, hvis alt går efter planen, gennemfører til juni, og derefter vil hun se, hvad fremtiden bringer.

LÆS OGSÅ: Her er den nye X Factor-vært

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx