Af Berit Hartung - 30/10-17 10:13

Komikeren Geo om sin kræftsygdom: - Jeg kommer aldrig over detKomikeren Geo om sin kræftsygdom: - Jeg kommer aldrig over det

Komikeren Geo har stadig gener af den kræftsygdom, som ramte ham for seks år siden. Det er senfølger, som han må leve med resten af sit liv.

storybild

Komikeren Geo deltog lørdag aften i TV2s store 'Knæk Cancer'-show. Her fortalte han om de senfølger, han selv har af sygdommen. (Arkivfoto)

Hele verden ramlede for Christian Geo Heltboe - bedre kendt som komikeren Geo - da han i 2011 fik konstateret testikelkræft og senere også kræft i den ene lunge.

Behandlingen var hård, og selv om han blev erklæret kræftfri i 2012, kostede kampen mod sygdommen ham både et ægteskab og gav ham en række alvorlige senfølger.

»Jeg var slet ikke forberedt på det. Senfølgerne kom bag på mig. Jeg troede, jeg ville være helt rask, når jeg blev erklæret kræftfri. Det var langt fra tilfældet.«

Det fortalte den 42-årige komiker under TV2s store indsamlingsshow 'Knæk Cancer,' hvor han var én af de kendte danskere, der sad klar ved telefonerne for at tage mod danskernes bidrag.

Derfor kunne han godt tænke sig, at læger og sygeplejersker og andre sundhedspersoner blev bedre til at fortælle kræftramte, at de kan risikere at få senfølger af et kræftforløb.

I dag har Geo ingen følelse i tre fingre på sin venstre hånd. Han halter, fordi han ikke længere kan træde ordentlig ned på den højre fod. Hans lungekapacitet er nedsat, han har problemer med at huske, og han har fået tinnitus.

Der mangler hjælp til de, der er heldige at overleve kræften, mener Geo, og efterlyser professionelle, der guider kræftoverleverne tilbage til et normalt liv.

»Jeg kommer mig aldrig over det. Senfølgerne vil altid være der, og det skal jeg lære at leve med. Men jeg ville gerne have vidst, at jeg aldrig kunne vende helt tilbage til mit gamle liv,« sagde Geo i 'Knæk Cancer'-showet.

I 2015 blev komikeren skilt fra sin daværende kone, Christiane Vejlø. Sammen har de datteren Effie. I september 2017 blev han gift med sin nye kæreste, som er læge.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så er det afgjort: Vinder guld for...
bt.dk
Tidligere DR-vært opdagede...
bt.dk
NHL-dansker røg ud af slutspillet:...
bt.dk
Netsupermarked bløder: Kassen er helt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx