Af - 18/10-16 11:38

Blogger-krig: Mascha Vang angribes af kollega for 'mommy shaming'Blogger-krig: Mascha Vang angribes af kollega for 'mommy shaming'

En joke om en frugt-julekalender har fået populær blogger til at angribe kollegaen Mascha Vang.

storybild

Den traditionelle chokoladejulekalender har i år fået konkurrence af en kalender med tørret frugt.

Et billede af den nye julekalender er blevet delt flittigt på de sociale medier, og bloggeren Mascha Vang uploadede blandt andet et billede med teksten:

'Så er man altså den ondeste speltmor fra helvede (aka Østerbro) hvis man køber den.'

Galt eller genialt: Er det her årets ondeste julekalender?
Galt eller genialt: Er det her årets ondeste julekalender?

Det er faldet Mascha Vangs blogger-kollega Cana Buttenschøn for brystet.

Den populære blogger, der er gift med den aktuelle 'Vild med dans'-deltager og sanger Thomas Buttenschøn, anklager i et nyt blog-indlæg Mascha Vang for at 'mommy shame' alle de mødre, som har tænkt sig at købe frugtjulekalenderen til deres børn.

Under overskriften 'Mommy shaming - det er altså ikke sejt', skriver hun blandt andet:

- Seriøst?! Jeg blev simpelthen så forarget og ærgelig, da jeg så det. Tænk sig, at bare fordi det efterhånden er blevet socialt acceptabelt at vi allerede fra børnene er små giver dem både slik og sodavand, at det så skal gøres til noget dårligt, at nogle vælger et sundere alternativ. Hold kæft, hvor bliver jeg træt, altså.

Mascha Vang trækker selv på skuldrene over kritikken og siger til eb.dk:

- Jeg synes ærligt talt, det er lidt ærgerligt, hvis ikke man kan se ironien og humoren i det. Altså seriøst, hvordan kan man hidse sig op over det? I mine øjne er det netop sådanne mødre, der tager tingene så nært, som er et større problem. Slap dog af og grin lidt i stedet og prop dine unger med økologisk tørret frugt, hvis det er det, du vil. Jeg kunne i virkeligheden ikke være mere ligeglad.

Metroxpress spurgte mandag Preben Vestergaard Hansen, der er kandidat i Human Ernæring og Husholdningsvidenskab og underviser ved Professionshøjskolen Metropol, om den nye frugtjulekalender nu er så sund, som man skulle tro.

- Ud fra et sundhedsfagligt synspunkt er hovedproblemet for de her produkter et højt indhold af naturligt forekommende sukkerarter

Så mange penge får Mascha Vang for at tage til Afrika for Unicef
Så mange penge får Mascha Vang for at tage til Afrika for Unicef

Selv om sukkeret kommer fra frugt, kan man ikke sammenstille det med frisk frugt. Der er eksempelvis 14 gram frugtsukker i en vindrue, men 55 gram frugtsukker i en rosin - ud af 100 gram. Og sukkeret i den tørrede frugt kan på samme måde som slik give huller i tænderne og det tæller med i kalorieregnskabet, påpeger han.

- Man kan sige, at det er så langt væk, man kan komme fra frisk frugt, siger Preben Vestergaard Hansen om indholdet af æblepulver, hindbærpulver, saft fra koncentrat og puré i flere af kalenderens overraskelser.

Han foreslår, at man i stedet køber en julekalender med et højt kakaoindhold på grund af mængden af antioxidanter.

Mascha Vang: Vi er så modbydeligt forkælede i Danmark
Mascha Vang: Vi er så modbydeligt forkælede i Danmark

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx