Af - 25/04-15 08:15

Jan Fog død af kræft: Så risikabel var behandlingenJan Fog død af kræft: Så risikabel var behandlingen

Læge giver forklaring på, hvilken risiko kræftbehandlingen havde for ejendomsmægleren.

Bildstrecke im Grossformat »

Jan Fog blev 66 år. Herover er der samlet 66 billeder af den folkekære ejendomsmægler.

En stamcelletransplantation var 66-årige Jan Fogs eneste chance for at blive helbredt for kræftsygdommen kronisk lymfatisk leukæmi.

Men ulykkeligvis døde han torsdag efter komplikationer som følge af en virus. Og det var risikoen ved den behandling, som ejendomsmægleren fik.

Pernille Sams i sorg: - Jan Fog var en inspirerende kollega
Pernille Sams i sorg: - Jan Fog var en inspirerende kollega

- Sådan behandling er en relativt kraftig behandling for en mand i hans alder, selvom han måske var i god form, siger overlæge Jens Oluf Bruun Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse til tv2.dk og uddyber:

- Det skyldes, at man er nødt til at svække immunforsvaret ret kraftigt i forbindelse med en stamcelletransplantation, så knoglemarven ikke bliver afstødt og for, at den nye knoglemarv ikke skal angribe patienten.

TV-boss: - Vi ved ikke hvad der sker uden Jan Fog
TV-boss: - Vi ved ikke hvad der sker uden Jan Fog

Jan Fog, hvis kræftsygdom også kaldes gammelmandsleukæmi, var dermed ekstra disponeret for infektioner på af sit kraftigt nedsatte immunforsvar, lyder det endvidere fra overlægen:

- Han har så angiveligt fået et virus, og det er jo uheldigt, selvom han uden tvivl har været velinformeret om risikoen. Jeg tror da heller ikke umiddelbart, der er tale om nogen form for lægefejl her, fortæller Jens Oluf Bruun Pedersen.

LÆS OGSÅ: Vennerne til Jan Fog: Du vil blive husket

LÆS OGSÅ: Medie: Jan Fog er død

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx