Af - 08/03-14 19:38

Derfor bør du se Dansk Melodi Grand PrixDerfor bør du se Dansk Melodi Grand Prix

Dansk Melodi Grand Prix er måske ikke, hvad du går og tror. Showet har nemlig udviklet sig gennem årene.

storybild

(Billede: DR/Agnete Schlichtkrull/Privat)

Metroxpress har taget turen til Dansk Melodi Grand Prix, der løber af stablen i Odense i aften. Men vi ved også, at ikke alle synes, sangkonkurrencen er spændende.

Derfor har vi talt med to Melodi Grand Prix-fans, der her giver deres bud på, hvorfor du skal tænde for tv'et kl. 20.00 i aften.

- Det er vigtigt at pointere, at det ikke længere er som i 80'erne. Det er nye tider. Der bliver spillet andre sange, end man måske tror. Det hele er blevet langt mere moderne, og det er friske sange, siger 21-årige Joseph Dowsett.

Glamboy P: - Jeg synes Basim skal vinde
Glamboy P: - Jeg synes Basim skal vinde

Han har tilbragt en del af sin barndom i Australien, hvor har trofast fulgte med i det danske Melodi Grand Prix via internettet. Og han er ikke i tvivl om, hvorfor showet interesserer ham.

- Det er en anderledes mulighed. Man hører en masse ny musik, og det er et kæmpe show. Der er ikke andet i verden, der minder om det. Eurovision til maj er lidt som olympiaden for musik. Og her er muligheden for at vælge, hvem der skal repræsentere Danmark, forklarer han.

Uffe Holm går kold over Emmelie de Forest
Uffe Holm går kold over Emmelie de Forest

Mikki Bast på 23 år er enig. Han har engageret sig i Grand Prix-miljøet siden 2001 og følger med i både Danmark og udlandet.

- Der er mange fordomme, men jeg kan mærke, at Melodi Grand Prix'et har fået mere opmærksomhed. Måske fordi vi har vundet, siger han.

- I løbet af de sidste fem år er det jo nordeuropæiske lande, der har vundet. Derfor taler man ikke længere så meget om, at østlandene rotter sig sammen. Så vi har rent faktisk en chance, og her er muligheden for at være med til at bestemme, hvem der går videre.

LÆS OGSÅ: Ikke Grand Prix-fan? 10 ting du skal vide om i aften

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx