Af Maria Christine Madsen - 29/10-17 16:59

TV 2-værts datter og hendes kæreste skræmt for livet: Lå og sov, da det gik op for dem, de ikke var alene TV 2-værts datter og hendes kæreste skræmt for livet: Lå og sov, da det gik op for dem, de ikke var alene

Natten til onsdag brød en indbrudstyv ind hos tv-værten Thomas Uhrskov - mens hans datter og hendes kæreste lå i et værelse og sov. Nu har han skrevet et åbent brev til forbryderen, som han skal mødes med.

storybild

Journalist og tv-vært Thomas Uhrskov. (Billede: Niels Ahlmann Olesen)

Thomas Uhrskovs datter lå og sov med sin kæreste i familiens hjem på Sjælland, mens han var i sommerhus med sin kone i Nordjylland, da det skete.

Det skriver Thomas Uhrskov, der især er kendt fra flere ski-programmer på TV 2, i et åbent brev, som er blevet bragt i Berlingske og siden delt på hans egen Facebook-side.

En gruppe indbrudstyve trængte ifølge tv-værten ind i familiens hus, og en fra gruppen valgte på et tidspunkt at åbne døren til datterens værelse.

Hun vågnede ved, at døren gik op, skriver tv-værten. Hun satte sig op i sengen, da hun hørte skridt, og da hun så lyskeglen fra indbrudstyvens lygte bevæge sig fra gulvet og op mod hende og kæresten, skreg hun.

Mens kæresten vågnede og råbte ad indbrudstyvene for at få dem til at forsvinde, råbte indbrudstyven på værelset også til de andre, at de skulle 'ud, væk, nu nu nu!'.

Da Thomas Uhrskov fandt ud af, hvad der var sket, tog han turen hjem. Kort efter ankomsten opdagede datterens kæreste angiveligt, at der var aktivitet på den computer, en af tyvene havde stjålet.

De elektroniske signaler førte dem ifølge tv-værten hen til et lejlighedskompleks i nærheden, hvor de begyndte at spørge folk i området, om de kendte beboeren 'bag de nedrullede gardiner på 2. sal'. De gjorde de. Og ikke nødvendigvis for noget godt.

Tv-værten ringede til politiet, der til at begynde med i henhold til retsplejeloven ikke kunne sparke døren ind til manden bag de nedrullede gardiner, da oplysningerne ikke var præcise nok til at bevise, at han var den skyldige. Til sidst lykkedes det dog ifølge Thomas Uhrskov at anholde ham, efter betjentene senere på dagen igen havde taget turen ud til lejligheden, bankede på og overmandede ham.

Årsagen til, at han nu har skrevet et åbent brev til manden, der ifølge tv-værten er anholdt for at have været med til at begå indbruddet, skyldes, at den formodede gerningsmand ifølge betjentene sagde, at han var 'ked af det ondt, han har forvoldt'. Han skulle angiveligt også have sagt, at han 'på en underlig måde var glad for at være blevet fanget', fordi han 'har brug for hjælp'.

I det åbne brev til den anholdte mand indleder Thomas Uhrskrov med at skrive 'kære', selvom han understreger, at han instinktivt har lyst til at skrive 'røvhul' i stedet. Det gør han blandt andet, fordi han ifølge det åbne brev forestiller sig, at ingen nogensinde har kaldt ham 'kære'.

På politistationen blev han kaldt en 'misbruger og system-stakkel', og i det åbne brev skriver tv-værten, at han gerne vil have medlidenhed med ham, men at hans fokus er hos familien, som manden har skadet.

»Jeg ville ønske, at nogen havde kaldt dig 'kære (navn udeladt, red.)' dengang, du var dreng. Jeg ville ønske, nogen havde elsket dig nok til at slukke din hashpibe og rette din glidebane op. Jeg ville ønske, at nogen havde bekymret sig på dine vegne og sikret, at du havde fået noget at miste. Så havde du måske bevaret din selvrespekt og dermed også respekten for dem, der bor i din nærhed,« skriver han i det åbne brev.

Til TV 2 fortæller Thomas Uhrskov, at den anholdte mand har indvilliget i at mødes med ham og datteren til konfliktmægling, hvor de to parter kan få talt sammen med hjælp fra en mægler.

»Det er rart at få ansigt på. Vi er interesseret i at møde ham for at få afdramatiseret oplevelsen,« forklarer Thomas Uhrskov.

Ifølge tv-værten nægter den anholdte mand at have været inde i familiens hus, men har forklaret, at han 'blot har 'modtaget' vores ejendele'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk sangerinde skal giftes
bt.dk
Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Det alle taler om: Men guld-snakken...
bt.dk
FIFA vil udvide turnering: Er blevet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx