Af Le Gammeltoft - 15/09-13 18:09; Opdateret: 15/09-13 18:41

Udmattet Vild Med Dans-Le rapporterer fra AfrikaUdmattet Vild Med Dans-Le rapporterer fra Afrika

Le Gammeltoft skriver de næste syv dage om sin tur til Kenya, hvor hun som ambassadør for Fairtrade Mærket besøger tre rosenplantager. Dag 1.

storybild

Le Gammeltoft skriver de næste syv dage om sin tur til Kenya, hvor hun som ambassadør for Fairtrade Mærket besøger tre rosenplantager. Dag 1. (Billede: Polfoto)

Det har været nogle travle dage - ja faktisk travle uger. Træning til Vild Med Dans har taget utroligt meget tid og energi og derudover har jeg skulle gøre mig klar til tidlig afrejse til Kenya lørdag morgen. Jeg var faktisk så spændt og nervøs torsdag aften, at jeg næsten ikke fik sovet.

LÆS OGSÅ: Vild med dans-dj overrasket over sin egen krop

Vi ved alle hvordan det gik i Vild Med Dans. Frederik og jeg røg i omdans, og vi skal på gulvet i den afgørende runde på fredag. Fedt at få lov at danse igen, men nervepirrende da det jo kan gå hen og blive vores sidste. Det er op til os at vise jer alle, at vi virkeligt gerne vil blive, og så gøre det bedste vi kan. Det er vores ansvar - ingen andres.

Det er dog ikke kun det der fylder oppe i hovedet i øjeblikket. Jeg sidder i dette øjeblik i min seng i et hotelværelse i Nairobi, Kenya og slapper lidt af før min tur med Fairtrade Mærket for alvor starter.

Jeg er blevet ambassadør for mærket og er på min første tur. Vi skal ud og besøge tre rosenplantager - tre farme som Fairtrade Mærket samarbejder med - og se hvilken forskel arbejdet gør for befolkningen hernede. Jeg kan slet ikke sætte ord på hvor meget jeg glæder mig. Indtil videre har det været mere end tydeligt hvor anderledes verden ser ud hernede.

LÆS OGSÅ: Le Gammeltoft slipper kontrollen

Nairobis lufthavn er fornyeligt brændt, så der var ikke meget andet end landingsbaner og telte at få øje på. Da vi ankom til hotellet blev vi ved indgangen mødt af store indhegninger og security som var det Heathrow lufthavn. I morgen tidligt går turen uden for indhegningerne, ud af byen og afsted til den første farm.

Synet af flere 100 hektarer roser venter mig og jeg kan på ingen måde forestille mig det. Indtil videre ved jeg, at der udledes en tiendedel så meget CO2 ved at dyrke roserne hernede og FLYVE dem til Danmark end hvis vi købte dem fra for eksempel Holland. Og derudover betyder det når vi køber Fairtrade-certificerede roser derhjemme at vi er med til at sikre bedre forhold for lokalbefolkningen.

Hvordan det specifikt kommer til udtryk er jeg meget spændt på at se og fortælle videre, når vi kommer afsted i morgen.

/Le

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx