Af Silla Bakalus - 04/11-17 13:21

Forældrene var blandt Danmarks rigeste: Derfor forsøgte ugebladsdronning at skjule sin formue som barnForældrene var blandt Danmarks rigeste: Derfor forsøgte ugebladsdronning at skjule sin formue som barn

Ugebladsdronningen Bettina Aller nyder godt af sin store formue, der giver hende frihed til at nyde livet og tage på eventyr. Men da hun var barn blev hun drillet med de mange penge, fortæller hun i et interview med Berlingske.

storybild

Bettina Aller har ikke altid været lige begesjtret for at komme fra en velhavene familie. (Billede: Linda Kastrup)

Hun har besteget flere af verdens højeste bjerge, været på ekspedition til Nordpolen og været på jordomrejse med sin luksusyacht.

Der er ingen tvivl om, at ugebladsfamilien Allers milliardformuer har været god at have i baghånden, når Bettina Aller har skullet ud på sine eventyr rundt omkring i verden.

Man selv om familiens formue tælles i milliarder, så er penge ikke noget, der har så stor betydning for den nu 55-årige Bettina Aller. Faktisk var hun i sin barndom irriteret over at være rig og oplevede at blive drillet med, at familien havde mange penge.

Det fortæller hun i et interview med Berlingskes søndagsmagasin.

»Jeg har altid fået det smidt i hovedet som noget negativt at være rig. Jeg har fået serveret meget på et sølvfad i mit liv, og derfor skulle jeg bevise overfor mig selv, at jeg havde andre værdier,« fortæller hun.

Det var særligt i skoleårene i hippietiden i 1970'erne, at Aller-direktøren syntes, at det var pinligt, at familien havde mange penge.

Hvis den lille Bettina for eksempel havde glemt sin lineal i skolen, kunne de andre børn spørge, om ikke hendes rige far bare kunne købe en ny.

Derfor havde Bettina Aller i skoleårene meget travlt med at bevise, at familien slet ikke var så rig. Hun inviterede de andre børn med hjem i familiens rækkehus, der ikke virkede særligt prangende.

Bettina Allers far var bladkongen Jørgen Aller, der var fjerde generation af den kendte familie. Jørgen Aller var i mange år bestyrelsesformand for Aller. Men ifølge Bettina Aller levede familien i mange år ikke et voldsomt luksus liv, og hun forstod derfor ikke, når klassekammeraterne blev ved med at sige, at hun kom fra 'den der rige familie', fortæller hun til Berlingske.

Netop grundet de andre børns drillerier, førte den nuværende overdirektør i Aller, at hun skulle vise omverdenen, at hun kunne selv. Og det gjorde hun blandt andet ved at få afløb for sin eventyrlyst. I starten ville hun bare vise, at hun kunne skaffe mad og drikke selv, mens niveauet for prøvelserne senere steg til blandt andet polarekspeditioner.

Selv om Bettina Aller i dag har accepteret sin velstand, er penge ikke hovedingrediensen i hendes liv. Tværtimod forsøger hun at lære sine fire børn, at man sagtens kan være lykkelig uden penge. Det materielle betyder 'ikke noget' for hende:

»Penge får mig ikke til at vågne om morgenen og være evigglad. Jeg har dage, hvor jeg er ked af det,« fortæller Bettina Aller, der også tilføjer, at hun efter sin fars død var så ulykkelig, at hun ville have smidt alt, hvad hun ejede i Furesøen for at få ham tilbage.

Men selv om det ikke er de materielle goder, der tæller stort i Bettina Allers verden, ved hun godt, at hun afviger lidt fra de fleste:

»Jeg ved jo godt, at jeg er super privilegeret, og jeg er så taknemmelig for det. 'Hvor er vi heldige', siger jeg tit til mine børn. 'Ja, mor, vi ved godt, vi er heldige, siger de så',« har hun tidligere udtalt til BT.

Bettina Aller er gift med franskmanden Jean Gabriel Leynaud, som hun mødte på en eksepedition til Nordpolen i 2002. Parret har sammen tvillingerne Louis og Marco. Derudover har Bettina Aller to ældre børn fra sit tidligere ægteskab.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
LIGE NU: Politiet leder efter fire...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hidtil bedste afsnit af 'Liberty':...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx