Af Christian Hansen - 12/02-18 09:52

Prins Henriks bror fra sit hjem: Jeg tager af sted om få timer Prins Henriks bror fra sit hjem: Jeg tager af sted om få timer

75-årige Étienne de Monpezat siger mandag morgen, at han forventer at besøge sin storebror i allernærmeste fremtid.

storybild

(Billede: Keld Navntoft)

I toppen af artiklen kan du se dronningen ankomme til Rigshospitalet søndag.

Henover weekenden har kongefamilien været samlet om alvorligt syge prins Henrik, der er indlagt på Rigshospitalet. Han får snart besøg af sin bror, Étienne de Monpezat.

Det fortæller prins Henriks lillebror selv til BT.

Siden 2. februar har Henrik har været undersøgt for en godartet tumor i venstre lunge på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling, men 9. februar meddelte kongehuset, at 'Prins Henriks tilstand desværre er alvorligt forværret'.

Det fik blandt andet kronprins Frederik til at vende hjem fra Vinter-OL for sammen med den øvrige nærmeste familie at besøge sin far.

75-årige Étienne de Monpezat fortæller til BT mandag morgen, at han forventer at besøge sin storebror i allernærmeste fremtid. Og han er således klar til at begive sig afsted fra hjemmet ved Cahors i Frankrig.

»Min søster har allerede besøgt ham, og jeg forventer selv at tage til Danmark om nogle timer. Jeg tager afsted snart,« siger han.

Étienne de Monpezat fortæller, at han selvfølgelig er berørt af den alvorlig situation.

»Vi er naturligvis meget bekymrede for hans helbred, og vi håber, at han får det bedre,« siger han.

  • Februar 2018: Prins Henriks tilstand forværres alvorligt, oplyser kongehuset. Kronprins Frederik har derfor afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er i Danmark. Her er hele kongefamilien samlet om prins Henrik.

  • Januar 2018: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.

  • September 2017: Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket. En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

  • August 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen. Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb. Han er indlagt i lidt mere end en uge.

  • Juli 2017: Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar. Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.
 

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Britisk stjerneskuespiller: Jeg har...
bt.dk
'X Factor'-deltagerne afslører: 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx