Af Fie West Madsen - 27/12-17 08:35

Prins Harry vil have Obama med til sit bryllup: Men der kan være et stort problemPrins Harry vil have Obama med til sit bryllup: Men der kan være et stort problem

- Harry har gjort det klart, at han vil have Michelle og Barack Obama med til sit bryllup, så det skaber en masse nervøsitet.

storybild

Prins Harry og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama så en kørestolsbasketballkamp under Invictus Games i Toronto i Canada i september. En begivenhed skabt af Prins Harry hvor sårede veteraner dyster i forskellige sportsgrene.  (Billede: MARK BLINCH)

Onsdag sender BBC Radio en særudgave af deres 'Today Programme', når prins Harry som gæsteredaktør interviewer den tidligere amerikanske præsident Barack Obama.

De to har et tæt forhold, og af samme grund ønsker den engelske prins angiveligt, at Michelle og Barack Obama skal deltage i hans og Meghan Markles bryllup den 19. maj næste år - men det er ikke sikkert, at prinsen kan få sin vilje.

Det skriver The Telegraph.

Obama har tidligere på året hjulpet prins Harry med at promovere 'the Invictus Games', der blev afholdt i Canada, og som er en begivenhed skabt af prinsen selv, hvor sårede veteraner dyster i forskellige sportsgrene, blandt andet kørestolsbasket.

Men mens Obama forventes at modtage en invitation til det royale bryllup, står det umiddelbart anderledes skidt til for den nuværende amerikanske præsident Donald Trump, som ikke forventes at få en invitation. Flere tjenestemænd frygter derfor, at situationen kunne skabe en diplomatisk krise, og at Trump ikke nødvendigvis vil reagere positivt, hvis han ikke bliver inviteret - og Obama gør.

»Harry har gjort det klart, at han vil have Michelle og Barack Obama med til sit bryllup, så det skaber en masse nervøsitet. Trump kunne reagere meget dårligt, hvis Obama-parret bliver inviteret til et royalt bryllup, før han har haft en chance for at møde Dronningen,« siger en regeringskilde til The Sun.

Ifølge regeringskilden må prins Harry indordne sig, hvis man fra politisk hold beslutter, at Donald Trump skal inviteres. I sidste ende bliver gæstelisten dog lavet af Buckingham Palace selv.

Det er ingen hemmelighed, at forholdet mellem England og den amerikanske præsident ikke just har været blomstrende på det seneste. Så sent som i november kritiserede den britiske premierminister Theresa May den amerikanske præsident, efter han havde delt videoer lavet af den ultranationalistiske gruppe Britain First, som May har kaldt 'en hadefuld organisation, der vil skabe opdeling og mistillid i samfundet'.

Prins Harrys forlovede Meghan Markle har også tidligere tydeligt lagt afstand til Donald Trump under hans valgkampagne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

35.000 kunder dropper stort teleselskab
bt.dk
Emil er flyttet fra Jylland til...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Lars Løkke i krig med avis i nat: Min...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx