Af - 16/09-14 08:33; Opdateret: 16/09-14 08:47

Eminem sagsøger New Zealandsk regeringspartiEminem sagsøger New Zealandsk regeringsparti

Der er blevet skævet lige lovligt meget til et Eminem-nummer i en ny valgvideo for et new zealandsk parti.

storybild

Superstjernen Eminems klassiker 'Lose Yourself' har angiveligt inspireret lige lovligt meget til den musik, partiet National har brugt i en tv-reklame. (Billede: Polfoto/AP//National)

Midt i en valgkamp er et af New Zealands største partier, National, røget i karambolage med repræsentanter for rapstjernen Eminem.

Lindsay Lohan sagsøger populært computerspil
Lindsay Lohan sagsøger populært computerspil

Det sker ifølge rettighedshaverne som følge af, at partiet, som op til det kommende valg sidder i regering, har taget sig lige lovligt mange friheder i en valgreklame.

Baggrundsmusikken i reklamen minder mistænkeligt meget om superstjernens storhit ‘Lose Yourself’ fra filmen ‘8 Mile’. Det skriver det new zealandske medie Stuff.

- Sagen skyldes påstande om, at der er blevet gjort uautoriseret brug af Eminems grammy- og oscar-vindende sang Lose Yourself i en valgkampsreklame kørt af National Party op til 2014-valget, der skal finde sted den 20. september 2014, lyder det i en meddelelse fra repræsentanter fra Eminem.

Tilsvinet hotelejer sagsøger gæst efter anmeldelse
Tilsvinet hotelejer sagsøger gæst efter anmeldelse

Partiet vedkender sig at have fået et sagsanlæg på halsen, men man benægter enhver påstand om, at brugen af musikken skulle være uautoriseret.

- Jeg tror bare, de prøver at ryste os for nogle penge inden valget, siger kampagneleder for partiet, Steven Joyce.

- Vi mener, (reklamen) er pænt lovlig … Vi har indhentet alle rettighederne, det fortalte vi dem og gjorde det klart igen her til eftermiddag. Derudover gik vi tilfældigvis væk fra denne sang for cirka to uger siden på samme tid, som de startede med at stille spørgsmål, tilføjer han og understreger, at partiet har betalt for at bruge nummeret.

One Erection: One Direction sagsøger kondomfirma
One Erection: One Direction sagsøger kondomfirma

Det lader imidlertid til at blive en sag om påstand mod påstand, idet udgiveren af sangen nægter at være blevet spurgt om lov til at nummeret kunne bruges. En talsmand for rettighedshaverne, Joel Martin, kalder det ironisk, at lige netop National, som er fortalere for musikeres rettigheder, nu selv har gjort sig ansvarlige i at krænke ophavsret.

- Det er både skuffende og sørgeligt ironisk, at det politiske parti, der har taget ansvar for at tage vare om musikudgiveres rettigheder i New Zealand ved at introducere en reform for ophavsret, selv har så lidt respekt for ophavsret, siger han i en udtalelse.

Her tilføjer han, at blandt andre Apple tidligere er blevet sagsøgt i forbindelse med at have krænket Eminems rettigheder uden tilladelse, da it-giganten havde brugt et nummer i kommerciel sammenhæng uden tilladelse.

- ‘Lose Yourself’ er et af de mest ikoniske ophavsrettigheder i verden, og sangens udgiver har sjældent autoriseret dens brug til at reklamere for produkter og har sagt, at de aldrig vil give lov til at lade den blive brugt i forbindelse med en politisk kampagne, siger han.

Megastjerner sagsøgt for 12,9 milliarder af gal fange
Megastjerner sagsøgt for 12,9 milliarder af gal fange

Det er ikke første gang, National er kommet på glatis i en sag om brud på ophavsret. I 2008 måtte man tilbagekalde 20.000 politiske DVD’er, hvori en sang mindede for meget om Coldplay-sangen Clocks. Dengang blev partiet advaret af bandets pladeselskab EMI Records.

- Men det her er en helt anden sag, siger kampagneleder for National Steven Joyce.

Du kan se den 30 sekunder lange reklame via dette link. Eminems 'Lose Yourself' kan du høre herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx