Af - 01/03-16 20:12

Jay Z musiktjeneste sagsøgt for 34 millionerJay Z musiktjeneste sagsøgt for 34 millioner

Jay Z's streamingtjeneste TIDAL har fået en retsag på halsen og beskyldes for ikke at udbetale royalities til musikerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Musiktjenesten TIDAL - der ejes af den amerikanske rapper Jay Z - har tilsyneladende problemer med at betale royalties til musikerne, når de bruger deres musik.

Sådan lyder anklagen i hvert fald fra musiker John Emanuele, medlem fra duoen The American Dollar, der sammen med sit selskab Yesh Music Publishing har sagsøgt TIDAL for 5 millioner dollars - svarende til mere end 34 millioner danske kroner.

Danskerne streamer musik som aldrig før
Danskerne streamer musik som aldrig før

Emanuele beskylder TIDAL for at have 118 af bandets numre tilgængelige på tjenesten uden at have rettighederne og uden at betale for det.

Selv mener TIDAL dog ikke at have problemer med at betale kunstnerne for deres musik. I en officiel udmelding til det amerikanske medie Vulture skriver tjenesten blandt andet, at John Emanuele og Yesh Music har misforstået, hvem der skylder hvem penge.

Rihannas nye album er landet: Download det gratis her
Rihannas nye album er landet: Download det gratis her

TIDAL mener at have rettighederne til bandets numre gennem distributøren Tunecore. De har dog efterfølgende fjernet al musik fra American Dollar på tjenesten.

Det er ikke første gang, at en streamingtjeneste får en sag på halsen for ikke at betale musikerne for at bruge deres musik. Det skete blandt andet for den svenske tjeneste Spotify i december.

Hør Rihannas nye single 'Work' i samarbejde med Drake
Hør Rihannas nye single 'Work' i samarbejde med Drake

- Et musiknummer kan have rigtig mange ejere. Mange er med til at lave det - både komponisten, tekstforfatteren og produceren. Så alene det at finde ud af, hvem der har rettighederne, kan være svært i nogle tilfælde, siger Anders Lassen, direktør for KODA, der sørger for, at danske musikskabere får deres penge.

Han har ikke nogen kommentarer til den konkrete sag mod TIDAL, men siger, at der generelt sker meget få fejl, når det kommer til at udbetale royalties.

Beyoncé og Jay Z vippet af pinden: Det her kendis-par tjener mest
Beyoncé og Jay Z vippet af pinden: Det her kendis-par tjener mest

- Der mellem 20 og 30 millioner musiknumre på tjenester som TIDAL og Spotify, så det er procentuelt nogle meget små fejl, der sker på det her område.

- Vi ser dog i stigende grad, at de store musikforlag går uden om forvaltningsselskaberne. Den fragmentering af rettighederne kan medvirke til, at der opstår forvirring, tilføjer Anders Lassen.


LÆS OGSÅ: Rockmusiker sagsøger Spotify for en milliard kroner

LÆS OGSÅ: Spotify: Snart kan du ikke lytte til alt musik gratis

LÆS OGSÅ: Spotify afslører: Her er årets største hits

LÆS OGSÅ: I dag kommer Adeles nye album: Derfor kan du ikke streame det

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx