Af - 16/05-17 14:35; Opdateret: 16/05-17 15:47

Rørt Medina giver ung flygtning sit telefonnummer: 'Det føltes rigtigt'Rørt Medina giver ung flygtning sit telefonnummer: 'Det føltes rigtigt'

Medina rejste i sidste uge til flygtningelejren Kakuma i Kenya som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp. Hun er følelsesmæssigt dybt involveret, men bliver irriteret på sig selv, når hun kommer til at græde foran kameraet.

- Kan du ikke skrue op for airconditioningen, spørger Medina chaufføren, da dagens første møde med Kakuma-flygtningelejren er veloverstået.

Hun er i Kenya som ambassadør for Folkekirkens Nødhjælp og har netop mødt en kvinde fra Sydsudan, som ikke ved, hvor hendes 8-årige datter er, som har mistet sine forældre, og som er bange for at blive slået ihjel, hvis hun træder udenfor modtagelsescentret. Medina har svært ved at ryste oplevelsen af sig.

- Jeg måtte undskylde overfor dem, at jeg græd. Det må være så sindssygt at være nødt til at flygte fra sin familie.

Pludselig banker det på bilruden. Kvinden fra før står udenfor og spørger, om hun må få Medinas telefonnummer.

- Giv mig din telefon. Det er plus 45 først, siger Medina og taster sit nummer ind på telefonen.

Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'
Frustreret Medina i Kenya: 'Jeg følte mig helt vildt presset'

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg gjorde det, fortæller Medina senere.

- Det føltes rigtigt at give hende mit telefonnummer. Det synes jeg stadig, og hvis hun ringer, bliver det da spændende at høre, hvad hun fortæller, og om hun er kommet videre, har det godt og har fået kontakt med sin datter. Jeg ville have haft det dårligt, hvis jeg havde sagt nej, forklarer hun og ærgrer sig lidt over, at hun endnu engang græd foran kameraet, da hun blev præsenteret for en trist flygtningehistorie.

- Hvis ikke der blev filmet, var jeg ligeglad, men folk danner sig hurtigt en mening om, hvordan jeg tackler tingene hernede og tror, at jeg bare græder hele tiden. Det er jo en meget intimiderende situation for os alle, at jeg kommer ned med et kamerahold og filmer dem. Jeg synes, at jeg har været ret mange crazy situationer igennem i Danmark, men det her kan slet ikke sammenlignes.

Medina står i en af verdens største flygtningelejre: - Det fylder helt sindssygt meget
Medina står i en af verdens største flygtningelejre: - Det fylder helt sindssygt meget

I modtagelsescentret ankommer der tre-fire gange om ugen lastbiler fyldt med flygtninge, der bliver indregistreret og givet en plads at sove. Herfra handler det udelukkende om overlevelse.

Fortsættelse følger...

Hjælp Medina og Folkekirkens Nødhjælp med at yde støtte til verdens fattigste: Send SMS Mevation til 1911 og støt med 50 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
Politiet hastet til havn - bil fundet...
bt.dk
Vejle ejer måltyv i Kinas bedste...
bt.dk
Politiet har afspærret park efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx