Af Amalie Abildgaard - 23/11-17 21:29; Opdateret: 23/11-17 21:44

Prins Henrik fik konstateret demens: Nu fortæller Margrethe, hvordan det går i dagPrins Henrik fik konstateret demens: Nu fortæller Margrethe, hvordan det går i dag

Nu sætter dronningen ord på.

storybild

Den officielle velkomst af Dronning Margrethe i Ghana, torsdag den 23. november, 2017.. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Scanpix 2017) (Billede: Sarah Christine Nørgaard)

Dronning Margrethe har gået stille med dørene, siden hendes mand - prins Henrik - blev diagnosticeret med demens i starten af september.

Men for første gang siden prins Henrik gik på pension og siden fik stillet diagnosen, er dronningen taget på officielt besøgt i Ghana, hvor hun blandt andet besøger historiske steder fra Danmarks tid som slavenation.

TV 2, som er med dronningen til Ghana, har spurgt regenten, hvordan det er at være afsted uden sin mand ved sin side.

»Min mand har det rigtig udmærket i øjeblikket. Jeg har lige hørt fra ham og han er på et dejligt sted i varme lande ved havet og nyder det og har det virkelig godt, og det glæder mig meget. Det er mærkeligt at være på sådan en rejse alene, men på den anden side, så er det vilkårene. Når han har det godt, hvor han er, så har jeg det godt, hvor jeg er,« fortæller dronning Margrethe til TV 2 torsdag aften med et smil.

LÆS OGSÅ Kongehus bekræfter: Kronprinsesse Mette-Marit ramt af krystalsyge

Da prins Henriks demensdiagnose blev offentliggjort i september, lød det, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket - og at hans tilstand er værre end hvad man kunne forvente af en dement mand på 83 år.

Derudover lød det, at det 'kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen'.

Offentliggørelsen kom i forlængelse af den opsigtsvækkende udmelding fra prinsen, der lød, at han ikke ville begraves med dronningen i Roskilde.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udstødt stjerne blev hyldet og lagt...
bt.dk
På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
Superliga-stjerne har fået sit store...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx