Af - 23/09-13 11:34

Familien: Buster Larsen var en selvoptaget hustyranFamilien: Buster Larsen var en selvoptaget hustyran

På overfladen var den folkekære skuespiller Buster Larsen elsket for sit underfundige lune. I virkeligheden var han helt anderledes.

storybild

På overfladen var den folkekære skuespiller Buster Larsen elsket for sit underfundige lune. I virkeligheden var han helt anderledes. (Billede: Polfoto)

- Min far var en hustyran og en despot. Alle skulle danse efter hans pibe. Især op til premierer spidsede det til, og han blev mere og mere hysterisk. Det blev også værre, jo ældre han blev. Han kunne blive som et lille barn. Der var for eksempel en juleaften, hvor han for op, fordi skindet på anden ikke var sprødt.

Så hårde er ordene fra Buster Larsens søn, Jesper Landing Larsen, i bogen, 'Buster Larsen - en biografi', der udkommer den 1. oktober.

LÆS OGSÅ: Matador bliver til virkelighed på Bakken

Ordene står i skarp kontrast til det billede, som offentligheden havde af Buster Larsen, der især er kendt for sin rolle som 'Grisehandler Larsen' i Matador, hvor hans underfundige lune tryllebandt danskerne i bedste sendetid.

I virkeligheden var Buster Larsen 'egocentreret' og 'perfektionistisk', og alle skulle elske ham.

Det skriver BT, som har fået fat i et eksemplar af den nye biografi.

I seng med eks-konen
I bogen står der blandt andet om en episode, hvor hans anden hustru, Lizzi Ingemann, som følge af hans hustyranni blev indlagt på hospitalet. Imens hun hvilede ud i sygesengen, fik Buster Larsen hustruen fra sit første ægteskab, Aase Norre, til at flytte ind. Hér stod hun for husholdningen, og hun sov i ægtesengen.

Busters tyranni bliver detaljeret beskrevet af bogens kilder, hans to børn Jesper Landing Larsen og Pernille Landing Lund.

LÆS OGSÅ: Peter Belli: "Det var så dumt af Johnny Reimar!"

Sidstnævnte fortæller blandt andet, hvordan alle skulle tage hensyn til faderen i huset og rette ind efter ham og hans behov.

- Når han endelig var hjemme, skulle der passes på ham. Det drejede sig meget om ham. På den måde var han meget gammeldags. Man vidste, at man ikke måtte ringe på døren på bestemte tidspunkter, for så kunne det være, at man vækkede ham, når han sov til middag. Og når han sov, skulle man liste rundt. Og man skulle passe på ikke at gøre noget, så hundene kom til at gø, fortæller Pernille Landing Lund.

Lejligheden skulle være pinlig ren
Ifølge sønnen var et af Buster Larsens krav til sin hustru, Lizzi Ingemann, at lejligheden blev gjort rent hver dag.

Der skulle være pinlig orden over alt - også i skufferne.

Derudover kunne den på overfladen glade skuespiller blive skingrende vanvittig og fuldstændig miste appetitten, hvis man øste for meget aftensmad op på hans tallerken.

- Som grundsætningen lyder, betales prisen for succes ofte af andre. Det var også tilfældet med Buster Larsen, hvis familie ikke fik den opmærksomhed, de ønskede og havde krav på. Som menneske, ægtemand og far var det Buster Larsens største svigt, skriver Jakob D. Lund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Amalie Dollerup efter premieren: Jeg...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Er dette billedet, der viser, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx