Af Bo Poulsen - 25/09-17 17:20

Oscar-vindende skuespiller kaldte Brexit for en tragedie: Nu tager han konsekvensenOscar-vindende skuespiller kaldte Brexit for en tragedie: Nu tager han konsekvensen

»For mig er det her en kæmpe tragedie. Brexit har ikke én eneste positiv effekt. Mange af mine kollegaer, eksempelvis Emma Thompson, er, ligesom mig, entuasiastiske europæere, og vi kan stadig ikke forstå det her.«

storybild

Her ses den britiske skuespiller med sin kone Livia til premieren på filmen 'Kingsman: The Golden Circle' i London. (Billede: FACUNDO ARRIZABALAGA)

Sådan lød det fra den Oscar-belønnede skuespiller Colin Firth, efter det blev vedtaget, at Storbritannien skulle forlade EU-samarbejde - det såkaldte 'Brexit'. På daværende tidspunkt gik der rygter om, at den 56-årige skuespiller overvejede at skifte statsborgerskab.

Nu bekræfter han selv historien over for det britiske medie BBC. Han har dog ikke frasagt sig sit britiske statsborgerskab. Colin Firth har fået dobbelt statsborgerskab. Et i Storbritannien og et i Italien, hvor Firths kone Livia Giuggioli stammer fra.

»Jeg blev gift der, og to af mine børn er født i Rom,« siger han.

Børnene har dobbelt statsborgerskab og Livia Giuggioli har anmodet om også at blive britisk statsborger. Bridget Jones-skuespilleren fortæller til mediet, at de som sådan ikke havde tænkt over deres pas, indtil Brexit blev vedtaget. Den store uvished om udmeldingen af EU har resulteret i beslutningen om at få dobbelt statsborgerskab.

Colin Firth lægger dog vægt på, at han fortsat kommer til at bo i Storbritannien, men han anser det for at være et stor privilegium at tilføje Italien i sit pas under statsborgerskab. Beslutningen har tilsyneladende skabt så stor glæde i Italien, at støvlelandets indenrigsminister har bekræftet nyheden over for mediet.

Den kritikerroste skuespiller har været gift med sin kone siden 1997. Sammen har de sønnerne med de italienskklingende navne Luca og Matteo på henholdsvis 16 og 14 år. Han har også sønnen William Joseph fra et tidligere forhold. Han vandt i 2011 en Oscar for sin rolle i filmen 'Kongens store tale'.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
City-stjerne blev angrebet af...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx