Af - 04/09-16 17:20; Opdateret: 04/09-16 18:20

The Black Eyed Peas-bagmand dødThe Black Eyed Peas-bagmand død

Jerry Heller blev 75 år gammel.

storybild

(Billede: Scanpix)

Den anerkendte manager Jerry Heller er i weekenden død af hjertestop på Los Robles Hospital i Californien. Det bekræfter musikmogulens fætter, Gary Ballen til Billboard.

Jerry Heller er manden bag gruppen N.W.A. (Niggaz Wit Attitude, red.), der blev dannet i 1986, da Heller gerne ville gøre gangsterrap til allemandseje.

Fortællingen om N.W.A. blev senere misbrugt, påstod Heller, der i 2015 valgte at sagsøge filmproducerne bag filmen 'Straight Outta Compton', der portrætterer gruppens historie.

Jerry Heller krævede 110 millioner dollar, cirka 745 millioner danske kroner, da han mente, at dele af filmens forløb var tyvstjålet fra hans selvbiografi.

Sagen er endnu ikke blevet afgjort ved retten i USA.

Det var også Jerry Hellers produktionsselskab Ruthless Records, der i sin tid signede will.i.am og apl.de.ap - en duo, der senere fik to medlemmer mere og blev til The Black Eyed Peas.

Musikeren bag
Musikeren bag "Boogie Wonderland" og "September" er død

"Pretty Woman"-instruktør Garry Marshall er død

Omstændighederne omkring Hellers død er endnu usikre. Han fik efter sigende et akut ildebefindende under en køretur, hvorefter han torpederede en mini-van. Det er derfor usikkert om hjertestoppet kom af Hellers ildebefindene, eller som følge af de kvæstelser han pådrog sig i forbindelse med sammenstødet.

Han blev 75 år.

Manden bag udryddelsen af koppesygdom er død
Manden bag udryddelsen af koppesygdom er død

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx