Af - 17/01-14 10:09

Politiet: Sunday diskriminerer reality-stjernernePolitiet: Sunday diskriminerer reality-stjernerne

Debat: Er den københavnske natklub Sunday i sin gode ret til at nægte reality-stjerner adgang, blot fordi de er reality-stjerner?

storybild

(Billede: OLUFSON JONAS)

Må man godt sige: 'reality stjerner ingen adgang?

Casper C's natklub: Mascha Vang skulle slet ikke være lukket ind
Casper C's natklub: Mascha Vang skulle slet ikke være lukket ind

Virakken omkring Casper Christensens københavnske natklub Sunday (Mascha Vang blev lørdag slået ned på Sunday, Sunday udtaler efterfølgende, at reality-stjerner i det hele taget slet ikke har noget at gøre i klubben) er nået dertil, at personligheder som Jes Dorph og Hans Pilgaard blander sig og stiller spørgsmålet.

Kira Eggers efter overfald: Jeg ønsker ikke hævn
Kira Eggers efter overfald: Jeg ønsker ikke hævn

Man må ikke race- eller kønsdiskriminere, men må man udelukke en person fra fællesskabet udelukkende fordi, denne har deltaget i et tv-program?

Casper C om kendis-overfald: - Det må ikke ske
Casper C om kendis-overfald: - Det må ikke ske

Torben Randrup fra København politis kriminalpræventive afdeling er usikker.

- Hvis man er reality-stjerne, er man et eller andet sted en minoritet. Og man kan ikke nægte nogen adgang, fordi de tilhører en minoritet. Alle skal behandles ens, så længe man opfører sig ordentligt.

- Der skal en jurist til at afgøre det, men jeg tror, at hvis en reality-stjerne anmeldte natklubben for ikke at kunne komme ind, fordi denne var reality-stjerne, så kunne der fældes en dom i byretten.

Ulven Peter: Reality har kun givet succes
Ulven Peter: Reality har kun givet succes

Hos institut for menneskerettigheder vurderer jurist Hanin Al-zyadi, at Sunday som udgangspunkt har ret til at udelukke reality-stjerner.

- Når man udelukker en gruppe, er man inde i det begreb, der hedder forskelsbehandling. Næste led er; udelukker man den gruppe på baggrund af en grund, der er beskyttet i lovgivningen? De grunde vi har beskyttet er blandt andet køn, race eller etnisk oprindelse og seksuel orientering. Lovgivningen beskytter ikke realitystjerner som gruppe. Derfor vil det ikke være i strid med diskriminationslovgivningen.

Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'
Kendis-krig: 'Håber du bliver ramt af et tog'

Hun tilføjer dog, at der er visse usikkerheder:

- Når vi taler om beskyttelse mod diskrimination udenfor arbejdsmarkedet, altså når vi er på restaurent, diskotek osv, er vores lovgivning ret hullet, ifht hvilke grupper der bliver beskyttet. Der er ikke nogen bred beskyttelse.

Bland dig i debatten. Er det okay at udelukke en person fra en natklub udelukkende fordi, denne har medvirket i et reality-program?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx