Af - 12/01-15 22:01; Opdateret: 12/01-15 22:18

Jonatan Spang om terror: Selvfølgelig er jeg bangeJonatan Spang om terror: Selvfølgelig er jeg bange

Da det franske satiremagasin 'Charlie Hebdo' sidste onsdag blev angrebet af terrorister, fik Jonatan Spang ligesom mange andre trang til at stå op for ytringsfriheden. Det er i aften blevet til et show, der sendes live på TV2 Zulu.

storybild

(Billede: Emil Göhns)

Jonatan Spang fulgte ligesom de fleste andre med, da det franske satiremagasin 'Charlie Hebdo' i sidste uge blev udsat for et terrorangreb, hvor 12 uskyldige blev dræbt.

Zulu Comedy Galla: Jeppe K blev årets komiker
Zulu Comedy Galla: Jeppe K blev årets komiker

Sociale medier flød over med #jesuischarlie-kondolencer, politikere stod i kø for at udtrykke vrede og sorg på tv, og også Jonatan Spang følte trang til at stille sig frem og forsvare ytringsfriheden, som han jo i den grad lever af som standupkomiker. Spørgsmålet var hvordan?


- Man kan vælge at udtrykke sig i medierne ved for eksempel at skrive en kronik. Man kan også medvirke i en debat på DR2. Men jeg udtrykker mig bare bedst på en scene med humor, fortæller Jonatan Spang.

Han hev fat i Christian Fuhlendorff, og sammen fik de på under et døgn stablet et 'ytringsfriheds'-show på benene, der blev afholdt første gang i torsdag. I aften afholdes det igen – nu også live på TV2 Zulu.

- Det er jo sindssygt at tænke på, at det kan være farligt at lave en tegning. Sådan er vi jo begyndt at tænke. Selvfølgelig er jeg bange. Dem der siger, at de ikke er og bare synes, man skal buse på lyver, lyder det fra Jonatan Spang.

Er det her Danmarks sjoveste mænd?
Er det her Danmarks sjoveste mænd?

Udover Spang og Fuhlendorff optræder Lasse Rimmer, Jacob Wilson, Carsten Eskelund og Omar Marzouk.

- Showet handler om ytringsfrihed, og vi har så hver vores indgangsvinkel. Overskuddet går til en fond, som skal give penge til folk, der viser mod. Det hele er gået så hurtigt, så hvem det helt konkret kan gå til, har vi ikke fundet ud af endnu.

LÆS OGSÅ: Sjov video: Se Casper Christensen og Frank Hvam til forældremøde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx