Af - 04/09-14 17:14; Opdateret: 04/09-14 17:30

Linse Kessler: Jeg redder hunde 2-3 gange om ugenLinse Kessler: Jeg redder hunde 2-3 gange om ugen

Brystbomben fra Amager opfordrer folk til at reagere, hvis de ser en hund, der har det dårligt. Tag jeres nosser i hånden, lyder opråbet.

storybild

Linse Kessler med hunden Jytte, som hun reddede sammen med blandt andre Sanne Salomonsen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Linse Kessler kan endelig ånde lettet op.

Efter hun i januar 2013 brød ind på en dyrekennel og stjal fem hundehvalpe har hun haft en sigtelse for ulovlig indtrængen og tyveri hængende over hovedet.

Linse Kesslers hunde chikaneret - nu siger hun stop
Linse Kesslers hunde chikaneret - nu siger hun stop

Flere gange har politiet droppet sigtelsen, og flere gange har stedets ejer haft held med at stable en ny på benene. Men sagen blev lagt endeligt død for nylig, hvor statsadvokaten bekræftede, at sagen og det dertilhørende erstatningskrav på 150.000 kroner ikke bliver til noget.

- Jeg har taget hele sagen med oprejst pande, og jeg fortryder ikke noget, siger Linse Kessler, da metroxpress møder hende foran værtshuset Haraldborg på Bryggen.

Her fortæller hun, at hun havde forberedt sig på en retssag.

Linse og Gustav vender tilbage til skærmen
Linse og Gustav vender tilbage til skærmen

Linse Kessler sigtet for tyveri og ulovlig indtrængen
Linse Kessler sigtet for tyveri og ulovlig indtrængen

Benarbejdet til en demonstration foran retten var gjort og vidner som Sanne Salomonsen stod klar til at vidne på vegne af den høje Amager-kvinde.

- Jeg havde et dejligt vidne i Sanne Salomonsen. Hun var med til at redde hundene, mig og Sanne kan samle rigtig mange mennesker, så vi havde 1.000 mennesker klar til en demonstration foran retten, vi manglede bare en dato, siger Linse Kessler.

At hunde har en helt særlig plads i Amager-kvindens hjerte er ingen hemmelighed, og det er kun sjældent, at offentligheden får indblik i, hvad hun laver.

- Vi har faktisk reddet mange dyr ud af noget værre lort, fordi folk skriver mails til mig. Jeg bruger rigtig meget tid på hunde - også i det skjulte, hvor folk ikke hører om det. Det er 2-3 gange om ugen, at vi er i gang med en eller anden form for redning, så det fylder rigtig meget, siger hun.

Lige så stor hendes kærlighed til hunde er, ligeså meget kan hun ærgre sig, når folk ikke reagerer, hvis en hund har det dårligt.

- Hvis der er én ting, jeg hader, så er det at få en mail, hvor folk skriver, de har været i Tyrkiet og set, at to hunde blev slået af deres ejere: ‘Gør noget’, skriver folk. Hvorfor skal jeg gøre noget? Hvad med at de selv tager deres nosser i hånden og siger til ejeren, at de ikke må slå deres hund?

Linse Kessler og resten af familien kan opleves i aften, når sjette sæson af 'Familien fra Bryggen' går i luften.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
Schmeichel hylder Superliga-klub for...
bt.dk
Bilist kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx