Af - 03/06-15 19:36

Eurovision-Måns vader i tilbud: Kvinder vil helt tæt på min 'gylp'Eurovision-Måns vader i tilbud: Kvinder vil helt tæt på min 'gylp'

Han er 28 år og regerende europamester i popmusik. Det kører rimelig fedt for svenske Måns Zelmerlöw, der for tiden turnerer Europa rundt med sin vindersang. Metroxpress spurgte ind til hans succes.

storybild

(Billede: Warner Music)

- Jeg har altid drømt om at blive professionel tennisspiller. Den aften ik? Den aften, da jeg stod på scenen med det svenske flag i hånden. Der var det næsten som at være den sportsstjerne. Fantastisk, haha!

Lørdag den 23. maj blev 28-årige Måns Zelmerlöws liv vendt op og ned. Midt i glitter, glamour og østrigsk dameskæg, blev han med sangen 'Heroes' europamester i popmusik foran Rusland og resten af det farverige Europa.

Nu igen! Derfor har Sverige succes i grand prix
Nu igen! Derfor har Sverige succes i grand prix

Siden har Måns reddet på en bølge af begejstring. Han rejser rundt fra land til land. Giver interview, spiller koncerter, smiler og sover alt for lidt. Intet vil han gå glip af. Der skal smedes, mens jernet er varmt, og onsdag var han i København for at promovere et spritnyt album, der er på gaden lige nu.

Metroxpress mødte Måns på hans danske pladeselskab på Frederiksberg.

...du var jo favorit fra start til at vinde det hele?

- Man kan aldrig vide, hvad der sker. Jeg syntes, jeg havde fået en dårlig lodtrækning i finalen, så jeg troede, at en af de andre favoritter ville vinde, men der var så jeg heldig.

Er du så nu Zlatan Ibrahimovic indenfor popmusik?

- Arh, det ved jeg ikke, om jeg er. Men det er ret vildt, når man ser på hitlisterne rundt omkring. Nu håber jeg, mit nye album også kommer til at gå godt, så min drøm om en international karriere kan gå i opfyldelse.

Værsgo Danmark: Sådan vinder vi Eurovision i 2016
Værsgo Danmark: Sådan vinder vi Eurovision i 2016

Medmindre du ved alt om Sverige, kendte du garanteret ikke Måns før Eurovision. Inden han blev til svenske 'Mums', skulle han først deltage i Sveriges 'Idol', Sveriges 'Vild med dans', fire musicals og udgive 4-5 album.

Han vil skyde på, at han skriver omkring 100 nye sange om året, alligevel har han ikke selv skrevet sit Eurovision-hit.

- Det var tredje gang, jeg stillede op til det svenske melodi grand prix og havde otte sange klar til i år. Men så fik jeg præsenteret 'Heroes', og så var der ikke så meget at gøre. En god sang er en god sang. Selvfølgelig ville jeg gerne kunne sige, at jeg selv havde skrevet mit hit, men når man får en god sang foræret, er man dum, hvis ikke man tager imod den.

Remee om Eurovision-forbandelse: - Slut med sådan noget pjat
Remee om Eurovision-forbandelse: - Slut med sådan noget pjat

Med Måns er det sjette gang, at Sverige vinder Eurovision. Måns forsøger at give et bud på, hvorfor de er så suveræne.

- Det er bare en stor ting i Sverige. Vi tager det meget seriøst. De største artister sender sange ind. Det er en slags nationalsport. I år var vi ekstra opsat på at vinde, da vi ikke havde klaret os så godt ved for eksempel Ishockey VM i år.

TOP 10: Her er de kendtes sjoveste tweets om Eurovision
TOP 10: Her er de kendtes sjoveste tweets om Eurovision

Før finalen i Wien optrådte du med 'Heroes' i Serbiens udgave af 'X Factor'. Var det en del af en større charmeoffensiv?

- Jeg vil jo gerne slå igennem i så mange lande som muligt. Så da vi fik mulighed for at optræde for hele Balkan og også i Finlands udgave af Voice, så slog vi til. Vi kan se, det virkede haha.

Hvad er det Sverige har, som Danmark mangler?

- Jeg tror ikke, I mangler noget. Jeg tror bare, grand prix er større i Sverige. I Danmark er det lidt kitch. I skal bare få nogle flere 'credible' artister med, så kører det.

57 ting du kan få for 570.000.000 kroner
57 ting du kan få for 570.000.000 kroner

Hvad har du fået af sjove henvendelser hos de kvindelige fans. De virker til at være ret glade for dig.

- Der er rigtig mange, som vil giftes med mig. Jeg fortalte på et tidspunkt i et interview, at jeg har en vane med at tjekke min bukse-gylp, før jeg går på scenen. Det er der flere, der har læst. De har tilbudt, at de gerne vil arbejde som 'gylp'-lukker. Det tror jeg så ikke, de skal, haha.

Hvad er det allerbedste ved at have vundet Eurovision?

- At jeg har fået større selvtillid. Jeg har altid været i tvivl, om jeg skulle gå musikkens vej, men nu ved jeg, at jeg er god til det. Nu vil jeg bare rundt og turnere resten af mit liv.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx