Af Ritzau - 15/05-16 10:47; Opdateret: 15/05-16 11:14

Misforstod reglerne: Hilda Heick stemte HELT forkert ved EurovisionMisforstod reglerne: Hilda Heick stemte HELT forkert ved Eurovision

Det danske jurymedlem Hilda Heick misforstod reglerne og gav bundkarakter til sin favoritsang ved Eurovision.

Bildstrecke im Grossformat »

Hilda Heick, der var et ud af fem danske jurymedlemmer ved lørdagens Eurovision, vendte op og ned på karaktergivningen ved konkurrencen.

Det bekræfter hun over for Ritzau.

Ved sangkonkurrencen skulle jurymedlemmerne rangordne landene fra nummer 1 til 26, men det misforstod Hilda Heick. Eksempelvis har hun rangeret Australien allersidst - som nummer 26 - selv om hun mente, at det var den bedste sang.

- Det har jeg fået fuldstændig galt i halsen. Det er jeg frygtelig ked af, siger Hilda Heick.

- Jeg har opfattet det, som om man skulle tildele det højeste nummer til den sang, man bedst kunne lide. Og det laveste nummer går til den, man ikke bryder sig om.

Det var Ukraine, der lørdag løb med sejren. Og faktisk fremgår det af lørdagens afstemning, at Hilda Heick vurderede sangen til at være den andenbedste.

Men det er altså en fejl. For hun brød sig slet ikke om sangen "1944", der handler om Ruslands deportation af hele Krimhalvøens tatarbefolkning under Anden Verdenskrig.

- Jeg synes absolut ikke, at man skal blande politik ind i grandprix. Jeg synes, at vi skal mødes på det sjove, det hyggelige og det festlige, siger Hilda Heick.

Hilda Heick fastslår, at hun er utrolig ked af, at hun har misforstået fremgangsmetoden.

- Og jeg undrer mig også lidt over afstemningen. Måske kan der være andre, der har fjumret i det, ligesom jeg har, lyder det fra jurymedlemmet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
FCK-angriber helt ude i kulden: Væk...
bt.dk
Tidligere pædagogmedhjælper og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx