Af - 10/03-14 19:21; Opdateret: 10/03-14 19:46

Model-direktør om Facebook-brøler: Derfor kaldte jeg Basim negerModel-direktør om Facebook-brøler: Derfor kaldte jeg Basim neger

Jesper Thomsen, som til dagligt er direktør i Unique Models, kom med nogle yderst bramfrie udtalelser om Basim, da han vandt Melodi Grand Prix lørdag aften. Nu forklarer han sig.

storybild

Jesper Thomsen, som til dagligt er direktør i Unique Models, kom med nogle 'alternative' udtalelser om Basim, da han vandt Melodi Grand Prix lørdag aften. Nu forklarer han sig. (Billede: Polfoto)

Til daglig er han er direktør i et af Danmarks største modelbureauer, Unique Models, og har derfor kontakt til en lang række teenagere, som søger guidance og gode råd i livet som model og som person.

Derfor stod Jesper Thomsens private kommentarer om vinderen af Melodi Grand Prix lørdag aften, Basim, også i skarp kontrast til det, som Unique Models ønsker at udstråle som uddannelsessted for unge håbefulde modeller.

Rystet Bryan Rice: Jeg har aldrig kaldt Basim for usmagelig
Rystet Bryan Rice: Jeg har aldrig kaldt Basim for usmagelig

Blandt andet skrev model-direktøren:

- Basim kan godt lave en pizza - det får du brug for senere min dreng #nr12medhvidløgtak, lød det i en opdatering, imens en anden mere gik på Basims husfarve:

- Godt med Dannebrog når der er så mange negere på scenen, skrev han.

Over for mx.dk forklarer Jesper Thomsen nu sine udtalelser, som han kalder for 'dumme', imens han understreger, at det hele blev sagt med et tykt lag ironi, og at det bestemt ikke skulle tages bogstaveligt.

Basim: Der skal være plads til haters
Basim: Der skal være plads til haters

- Jeg troede, at det var tydeligt for alle, at udtalelserne var dybt ironiske. Det var bestemt kun ment for sjov, siger Jesper Thomsen.

Du bruger ordet neger – noget som din chef (Jacqueline Friis-Mikkelsen, red.) så også må være – men synes du, det er til at misforstå? Eller ligefremt sjovt?

- Nej, jeg kan godt se, at det ikke var så smart, og der skulle jeg nok have været skarpere. Men det er bestemt ikke min holdning. Jeg er jo ikke 200 år gammel og racist, fastslår Jesper Thomsen.

Bryan Rice: Usmageligt at bruge Dannebrog, Basim
Bryan Rice: Usmageligt at bruge Dannebrog, Basim

Hvad sagde Jacqueline til, at du bruger ordet neger?

- Hun grinede bare af det og sagde, at vi skulle tage et billede sammen, så alle kunne se, at der var tale om en misforstålse, siger Jesper Thomsen.

Men hvorfor valgte du at bruge ordet neger?

- Jeg ved det ikke? Det hele var bare så tykt og nationalistisk, da Dannebrog pludselig faldt ned over scenen. Jeg sagde det, fordi det var en kæmpe kontrast til det, der skete på scenen, understreger han.

Lina Rafn: Derfor har Basim fået en karriere efter 'X Factor'
Lina Rafn: Derfor har Basim fået en karriere efter 'X Factor'

Model-direktøren, som sidder i dommerpanelet i den kommende sæson af Danmarks Næste Topmodel, er ifølge eget udsagn endnu ikke vant til, at andre kigger ham over skulderen, når han ytrer sig på de sociale medier. Noget, han for fremtiden bliver nødt til at tænke over.

- Jeg troede slet ikke at folk fulgte med i, hvad jeg skriver, men det kan jeg da godt se, at jeg bliver nødt til at gøre for fremtiden, siger Jesper Thomsen og understreger samtidig, at tingene bestemt ikke bliver retfærdiggjort af at blive skrevet eller sagt et sted, hvor offentligheden ikke kan kigge med.

Tingene han skrev på Facebook er blevet slettet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx