Af Rasmus Junge - 29/06-15 07:14

MUSIKANMELDELSE: Fred, kærlighed og tung guitarrockMUSIKANMELDELSE: Fred, kærlighed og tung guitarrock

69-årige Neil Young er en af de store drenge i rockhistorien.

Bildstrecke im Grossformat »

Neil Young & Promise of the Real ’The Monsanto Years’
Pladeselskab: Warner
4/6 stjerner

Ikke mindst i 70’erne skubbede han til udviklingen ved at trække guitarrocken i både mere country-trampende og støjende retninger, men det er sandt for dyden ved at være en del år siden, at han har tilføjet noget vægtigt til diskografien. Groft sagt har den gamle hippie de sidste mange år brugt mere krudt på at prædike kærlighed og tordne mod multinationale virksomheder end på at skrive mindeværdige sange.

MUSIKANMELDELSE: Kedelig territorieafpisning
MUSIKANMELDELSE: Kedelig territorieafpisning

Den formel er der ikke ændret afgørende på på hans 36.(!) album, ’The Monsanto Years’, hvor der prædikes om fred, frihed og økologik lykke på ‘A New Day For Love’ og ’People Want to Hear About Love’, mens der skydes med skarpt mod pesticider, Starbucks (’Rock Star Buck’ er en grel røvballet opsang til kaffekæden), forurening og den amerikanske kemivirksomhed Monsanto, der henvises til i titlen.

MUSIKANMELDELSE: Gadedrengen får en glanspolering
MUSIKANMELDELSE: Gadedrengen får en glanspolering

Lyder det som en gammel rusten hippie på træt og træls automatpilot? Det er det på sin vis også, i hvert fald på tekstsiden. For rent musikalsk er albummet klart mere vitalt og medrivende end længe hørt fra den kant. Når Young frustreres over sin omverden, bliver det kanaliseret ud i flintrende guitarbredsider og samlet i catchy omkvæd, og når han gearer ned i balladetempo, leverer han koncentreret melodimageri.

MUSIKANMELDELSE: Endimensionel dumrap
MUSIKANMELDELSE: Endimensionel dumrap

Nogen vil givet vis stå helt af på de fredstegnshellige paroler, men hvis man kan lide at få rusket gang i kroppen med et skud sejt svingende guitarrock af den gamle skole, så er ’The Monsanto Years’ glimrende selskab.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx