Af Rasmus Junge - 05/01-15 11:15; Opdateret: 05/01-15 15:40

MUSIKANMELDELSE: Blåtonet popekskursionMUSIKANMELDELSE: Blåtonet popekskursion

Holly Lapsley Fletcher er blevet spået en stor fremtid i 2015. Anmelder Rasmus Junge giver stjerner til det nye album.

storybild

Låpsley ’Understudy EP’
Pladeselskab: XL/Playground
4/6 stjerner

En musiker, som flere medier har spået et potentielt gennembrud i det nye år, er 18-årige Holly Lapsley Fletcher, der under kunstnernavnet Låpsley nu udsender sin første officielle, fire numre lange udgivelse, ’Understudy EP’, via XL Recordings, der tidligere har udgivet navne som Adele, M.I.A., The xx og solomateriale fra Radioheads Thom Yorke.

Musikalsk placerer Låpsley sig i den disede, blåtonede og eftertænksomme genregråzone mellem pop, soul og elektronisk, som førnævnte The xx, James Blake og Sohn har gjort til hitlistemateriale. Det er musik, der kræver, at man sætter sig ned og lytter ordentlig efter, før kompositionerne åbner sig op for en. Less is more. Ellers ender de hurtigt som diskret blippende baggrundstoner (hvilket de i øvrigt såmænd fungerer udmærket som).

Får man tunet ind på Låpsleys frekvens gemmer der sig dog en fin lille popekskursion, hvor især singlen ’Falling Short’ stikker ud med sfærisk klingende klaverakkorder, minimalistisk programmeringsarbejde og subtil leg med kompositionens dynamik og manipuleret vokal.

’Understudy EP’ er måske ikke noget epokegørende værk, men som introduktion til et lovende nyt navn fungerer det tilfredsstillende.

LÆS OGSÅ: Se hvor meget dit yndlingsband koster at hyre til privatfesten

LÆS OGSÅ: Ung dansk rapper hitter på Facebook: Lyt til de ensomme piger

LÆS OGSÅ: STEM: Hvilket dansk hit var årets uundgåelige?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx