Af Rasmus Junge - 20/04-15 07:04

MUSIKANMELDELSE: Som at stikke hovedet i en tørretumblerMUSIKANMELDELSE: Som at stikke hovedet i en tørretumbler

Amerikanske Tyler, The Creators hidtidige karriere minder på flere måder om danske Kidd.

storybild

Tyler, The Creator ’Cherry Bomb’
Pladeselskab: Odd Future Records/Sony
4/6 stjerner

De er børn af internettet, del af et kollektiv (Tyler er en del af Wolf Gang Kill Them All, Kidd hører til Cheff Records), og de brød begge igennem med gør-det-selv-stil via sociale medier som YouTube og Tumblr. Deres første udgivelser var respektløse langemænd til politisk korrekthed, god smag og pæne manerer – og nu kæmper de begge med at komme ud af den spændetrøje som den flabede drengerøvsrolle i længden bliver.

MUSIKANMELDELSE: Ulige Numre - Ungdomsrock med gammelmandstendenser
MUSIKANMELDELSE: Ulige Numre - Ungdomsrock med gammelmandstendenser

Tyler, The Creator har tidligere udtrykt sin beundring for Pharrell Williams mesterlige popminimalisme, og lytter man til ’Fucking Young / Perfect’ og ’Death Camp’ fra hans nye album ’Cherry Bomb’, er ligheden med N*E*R*D’s knivskarpe produktioner åbenlys, om end Tylers ru, stedvis næsten growlende vokal på sidstnævnte tilføjer en dysterhed ulig Pharrell. Men catchy er det.

Netop balancen mellem de iørefaldende refræner, nedbarberede beats, hvad der virker som pludselige, skæve indfald (interludes, mellemspil, interviewbidder), og mørkere sindsstemninger gør ’Cherry Bomb’ til en afvekslende og interessant lytteoplevelse, hvor man sidder tilbage med fornemmelsen af, at albummet ret præcist afspejler bagmandens krøllede hjerne.

MUSIKANMELDELSE: Sukker Lyn buldrer for sjældent
MUSIKANMELDELSE: Sukker Lyn buldrer for sjældent

Kan man bedst lide album med en klar struktur og bagvedliggende idé, kan det ikke anbefales at stikke hovedet i Tylers musikalske tørretumbler. Men anskuer man ’Cherry Bomb’ som en strittende samling af hastigt afprøvede ideer, er man udmærket underholdt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx