Af - 08/04-15 16:47

Fem grunde til at Jay Z taber til SpotifyFem grunde til at Jay Z taber til Spotify

Megastjernen Jay Z har lanceret en ny musikstreamingtjeneste, men det er meget tvivlsomt, om den kommer til at true Spotify, mener ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »

Sammen med nogle af verdens absolut største popstjerner har Jay Z startet et alternativ til Spotify. Navnet er Tidal, og Jay Z vil lokke kunder til med bedre lydkvalitet og eksklusiv musik.

Derfor har Jay Z som det nyeste våben i kampen for Tidal valgt helt at fjerne et af sine mest populære album "Reasonable Doubt" fra Spotify. Og flere vil sandsynligvis følge.

Derfor skifter store popstjerner til mystisk profilbillede
Derfor skifter store popstjerner til mystisk profilbillede

Men det får ikke den store betydning, mener ekspert i digital musik, Rasmus Rex Pedersen, ph.d ved Rytmisk Musikkonservatorium og RUC.

- Man kan diskutere, hvor stor effekten er, når det kun er hans album. Der er jo eksempler på, hvordan kunstnere ikke er til stede på Spotify, uden det underminerer Spotify, siger Rasmus Rex Pedersen med henvisning til Taylor Swift eller The Beatles.

Konen “Queen B”
Jay Z’s kone Beyoncé har netop offentliggjort en helt ny musikvideo kun på Tidal, men musikforskeren tør ikke gætte på, om også den populære “Queen B” trækker sin musik fra Spotify.

YouTube vil være det nye Spotify
YouTube vil være det nye Spotify

Selv er Jay Z ikke ude efter at tage alle Spotifys kunder.

- Jeg vil bare gerne være et alternativ. De behøver ikke at tabe for at jeg vinder, siger Jay Z, ifølge New York Times.


LÆS OGSÅ: Ny Snapchat-opdatering fyrer op for musikken

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx