Af Bjørn Lange - 23/10-17 07:49

Powerpop til pigernePowerpop til pigerne

P!nk er ikke den gennemsnitlige popprinsesse. Hun er vred, selvstændig og et glimrende forbillede.

storybild

Kunstnernavnet Pink – eller P!nk, som det staves på det nye album – har altid skullet tages med et gran salt. Den traditionelt set feminine og ’prinsessede’ farve står nemlig for alt det, 38-årige Alicia Moore på sine hidtidige seks albums har gjort det til sit image at gøre op med.

Kampen mod kønsroller og forstokkede forventninger til, hvad det vil sige at være en pige, er fortsat hendes kald til våben. Og det er en ædel sag. Desværre forfalder indpakningen ofte til en ret uinteressant omgang klicherytteri, på trods af det imponerende hold af producere og sangskrivere, P!nk har hidkaldt for at finde tilbage til toppen af hitlisterne.

Max Martin, Jack Antonoff og Greg Kurstin er bare nogle af de prominente snedkere, der har været med til at skabe albummet, og der er bestemt også lyspunkter rundt omkring. Sange som ’Whatever You Want’ og ’Secrets’ lyder indædte og viser friske tag på den ellers lidt gumpetunge, rockinspirerede EDM, der dominerer albummet.

Værre står det til på den banale ballade, ’Barbies’, og så er det desværre lidt af en skuffelse at høre Eminem være gæst på den forcerede ’Revenge’. Her dykker makkerparret ned i kassen med 90’er-ironi, men ender mest som en parodi på sig selv. Det kunne man godt have forventet sig mere af.

Selv om indpakningen nok er lovligt letfordøjelig, er samtlige klicheer og nemme tricks tilgivet, hvis det betyder, at budskaberne trænger bedre igennem og gør tilværelsen nemmere for bare en enkelt ung pige. Det må man håbe.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Prins Vincents reaktion får Anders...
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx